Foto: Reuters/Scanpix
2017. gada pasaules hokeja čempionātā fiksēts pirmais "hat-trick" jeb trīs gūti vārti viena spēlētāja izpildījumā, un to paveica Kanādas izlases uzbrucējs Neitens Makkinons, kurš sekmēja savas komandas uzvaru ar rezultātu 7:2 (3:0, 3:1, 1:1) pār Slovēnijas valstsvienību.

Spēles piektajā minūtē Veins Simonds uz sevi uzvilka trīs pretspēlētājus un piespēlēja Taisonam Berijam, kurš izdarīja ļoti precīzu metienu un guva pirmos vārtus Kanādai. Desmit minūtes pēc tam Kanādas izlase ilgāku laiku izdarīja lielu spiedienu uz Slovēnijas vārtiem, līdz iedabūja ripu vārtos. Pēc Džefa Skinera metiena slovēņu vārtsargs nepiespieda ripu, un vārtu priekšā aktīvākais bija Neitens Makkinons, panākot divu vārtu pārsvaru.

Pirmajā periodā kanādieši guva vēl vienus vārtus, un Breidens Points mēģināja izdarīt piespēli gar vārtiem, bet ripa no slovēņu aizsarga slidas atrada ceļu vārtos. Otrajā trešdaļā Kanāda pēc piecām nospēlētām minūtēm panāca 4:0, kad pēc Kloda Žirū metiena ripa atlēca pie Makkinona, kuram atlika iemest tukšos vārtos. Arī nākamos vārtus iemeta Makkinons, kurš noslēdza lielisku vairākuma izspēli, trāpot vārtu stūri.

Check it out: Nathan MacKinnon of Team Canada scores a hat trick against Slovenia! @Mackinnon9 @HockeyCanada #SLOvsCAN #iihfWorlds pic.twitter.com/aUzy8CylCo
— IIHF (@IIHFHockey) May 7, 2017


Slovēnija 36. minūtē guva savus pirmos vārtus mačā – Roberts Saboličs ieveda ripu uzbrukuma zonā un piespēlēja Janam Muršākam, kurš uzreiz meta vārtu tuvējā stūrī. Taču Kanāda ātri atjaunoja piecu vārtu pārsvaru. Breidens Points saņēma ripu vārtu priekšā, un pēc lieliskas pauzes viņš meta precīzi.

Septītie gūtie vārti Kanādai bija kuriozi, kad Džefa Skinera piespēle trāpīja pa pretinieka nūju un ripa ar augstu trajektoriju ielidoja Slovēnijas vārtos. Divas minūtes pirms spēles beigām Jans Urbašs guva otros vārtus Slovēnijai, panākot gala rezultātu 2:7.

$duelID=597;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!