Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas hokeja izlasei spēlē pret Latviju sestdien vēl nepalīdzēs viena no pasaules lielākajām hokeja zvaigznēm Jevgeņijs Malkins, kurš apliecinājis savu gatavību piedalīties pasaules čempionātā.

Malkina pārstāvētā NHL vienība Pitsburgas "Penguins" šonedēļ izstājās no Stenlija kausa izcīņas, tādējādi hokejistam sezona Ziemeļamerikā bija beigusies un viņš varēja steigt palīgā valstsvienībai. Kā paziņojis Krievijas Hokeja federācijas prezidents Vladislavs Tretjaks, Malkins izgājis medicīniskās pārbaudes Ziemeļamerikā, un "Penguins" vadība nav iebildusi, ka hokejists dodas uz pasaules čempionātu Minskā.

Paredzams, ka Malkins uz Minsku izlidos sestdien, bet Baltkrievijas galvaspilsētā varētu ierasties tikai svētdien. Tādējādi viņš noteikti nepaspēs līdz spēlei pret Latviju, kas risināsies sestdien pa dienu, bet, visticamāk, laukumā izies svētdien mačā pret Vāciju. Pēc tam Krievijai priekšsacīkstēs būs vēl tikai viena spēle – otrdien pret Baltkrieviju.

Malkins ir spēlējis piecos pasaules čempionātos un trijās olimpiskajās spēlēs. 2012.gada viņš kopā ar Krievijas izlasei izcīnīja zelta medaļas, bet Malkinu toreiz atzina par turnīra vērtīgāko spēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!