Foto: F64

Zviedrijas hokeja izlasei "Arēna Rīga" atkal izrādījās neveiksmīga – tā 2021. gada pasaules čempionātā Rīgā nepārvarēja grupu turnīru, bet ceturtdien, 25. maijā, duelī pret Latvijas valstsvienību apstājās ceturtdaļfinālā. Jau ceturto turnīru pēc kārtas zviedri neiekļuva pusfinālā, un vietējā hokeja sabiedrība pēc ceturtdienas spēles ir zināmā šokā.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokeja izlase ceturtdien, 25. maijā, pārpildītā "Arēnā Rīga" pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā ar rezultātu 3:1 pārspēja Zviedrijas izlasi. Tas nozīmē, ka Latvijas hokejisti sestdien un svētdien vēl aizvadīs pa spēlei, cīnoties par kādu no godalgām.

Nesaudzīgs savos vērtējumos bija Zviedrijas valstsvienības leģenda Jonass Bergkvists. Viņš Zviedrijas izlasē izcīnījis olimpisko zelta medaļu, trīs reizes kļuvis par pasaules čempionu un valstsvienību pārstāvējis 286 spēlēs, kas ir otrais labākais rādītājs komandas vēsturē. Viņš uzskata, ka zviedri ļoti vieglprātīgi uztver spēlēšanu valstsvienībā. "Spēlētāji domā, ka uzvarēt mazās hokeja valstis ir viegli. Tad pienāca spēle pret Latviju, kas ar savu aizrautību cīnījās pilnā arēnā, un Zviedrijas izlases spēlētāji vairs nespēja tikt galā. Man viņu nav žēl, viņiem jāmācās no šīs kļūdas," kritisks bija leģendārais zviedru hokejists.

Savukārt bijušais hokejists Sannijs Lindstrēms savā slejā medijā "Expressen" norādīja, ka zaudējums Latvijai ceturtdaļfinālā ir milzīga izgāšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!