Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rihards Marenis traumas dēļ noslēdzis cīņu par vietu valstsvienības sastāvā Rīgā gaidāmajā pasaules čempionātā, vēsta Latvijas Hokeja federācija.

Marenis savainojumu guva otrajā dienā pēc pievienošanās Latvijas izlases treniņnometnei. Marenis ar valstsvienību devās arī pārbaudes spēlēm Lielbritānijā, tomēr trauma viņam liegs turpmāku dalību izlasē šajā pavasarī.

Sezonas pirmajā daļā Marenis pārstāvēja Zviedrijas pēc spēka otrās līgas līdervienību Ērnšeldsvīkas "MoDo". Marenis šajā līgā 23 mačos guvis piecus vārtus un atdevis piecas rezultatīvas piespēles, kā arī iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +1. Latvietis decembrī pārcēlās uz Zviedrijas spēcīgākās līgas komandu"Orebro". Zviedrijas elitē ar rezultativitāti gan nesekmējās, jo 19 regulārā čempionāta mačos tikai viens vārtu guvums, kamēr "play-off" turnīrā viņš 13 spēlēs palika bez punktiem.

Iepriekšējo sezonu Marenis sāka Zviedrijas pēc spēka trešās līgas komandā "Kiruna IF", kuras sastāvā septiņās spēlēs sakrāja 12 (9+3) rezultativitātes punktus, pēc tam pārceļoties līgu augstāk - uz citu "Allsvenskan" klubu Nēšepingas "Vita Hasten". Nēšepingas vienības rindās uzbrucējs 33 spēlēs sakrāja 36 (21+15) rezultativitātes punktus.

Latvijas hokeja izlase "Arēna Rīga" 28. un 29. aprīlī cīnīsies ar Šveices komandu. Savukārt sagatavošanās posmu mūsu valstsvienība noslēgs ar vienu spēli (4.maijs) viesos pret Dānijas hokeja izlasi.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28.maijam. Rīgā norisināsies vienas grupas spēles, kurās spēkus mēros Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!