Foto: F64

Aktīvu rīta treniņu pirms pasaules čempionāta hokejā pirmās spēles pret Krieviju sestdien aizvadīja Latvijas valstsvienības vārtsargi Edgars Masaļskis un Kristers Gudļevskis.

Latvijas izlases treneris Artūrs Irbe ļāva noprast, ka valstsvienības vārtus gaidāmajā spēlē sargās viens no šiem diviem vārtsargiem, tomēr publiskota informācija tiks vienīgi īsi pirms paša mača.

Tikmēr trešais izlases vārtsargs Māris Jučers rīta treniņā uz ledus neatradās. Līdzās Masaļskim un Gudļevskim uz ledus atradās vēl tikai gaidāmajam mačam nepieteiktie aizsargs Jānis Andersons un uzbrucējs Koba Jass, kamēr pārējie izlases spēlētāji paralēli varēja darboties svaru zālē vai paņemt atpūtu.

Kā novēroja aģentūra LETA, visaktīvāk treniņā darbojās Masaļskis, tomēr arī Gudļevskim Irbe pievērsa lielu individuālo uzmanību un bieži deva padomus.

Irbe pēc treniņa izteicās, ka par Masaļska veselības stāvokli uztraukties nevajadzētu, jo vārtsargs ir izdarījis visu no sevis atkarīgo, lai būtu iespējami labā formā. Tomēr izlases treneriem, izvēloties konkrētās spēles vārtsargu, ir jāizvērtē spēļu grafiks un katra spēlētāja gatavība konkrētajā brīdī.

Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans rīta treniņā uz ledus neatradās.

Spēle pret Krieviju, kas Latvijas izlasei būs pirmā čempionātā, šodien sāksies plkst.16.15.

Kā ziņots, svētdien izlasei no Ziemeļamerikas pievienosies uzbrucējs Zemgus Girgensons. Viņš Helsinkos ieradīsies svētdien ap pusdienlaiku, tāpēc prognozējams, ka otrajā turnīra mačā pret ASV laukumā nedosies.

Turpmākajos mačos turnīrā Latvija svētdien spēkosies ar ASV, otrdien sacentīsies ar Austrijas izlasi, ceturtdien, 9.maijā, tiksies ar pagājušā gada pasaules vicečempioni Slovākiju, vēl pēc divām dienām to sagaidīs mačs ar Vāciju, bet pēdējās divas spēles 13. un 14.maijā būs ar Franciju un Somiju.

Pasaules čempionāts hokejā no 3. līdz 19.maijam norisinās Stokholmā un Helsinkos. Katrā pilsētā spēlē astoņas vienas apakšgrupas komandas.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!