Foto: F64

Vārtsargs Edgars Masaļskis otrdien aizvadīja pirmo intensīvo treniņu Latvijas hokeja valstsvienības sastāvā, portālam "Delfi" apstiprināja Latvijas hokeja federācijā (LHF).

Atgādinām, ka pēc sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Hantimansijskas "Jugra" Masaļskis veica meniska operāciju, pēc kuras izteicās, ka viņa spēlēšana izlasē vērtējama kā 50 pret 50. Tomēr LHF preses sekretārs Māris Gorbunovs atklāja, ka situācija ar Masaļski šobrīd izskatās cerīga.

"Uz slidām viņš bija kāpis arī iepriekš, bet šodien viņš pirmo intensīvo treniņu. Šobrīd Masaļskis turpina atlabt pēc operācijas. Kā jau treneri teica, pārbaudes spēlēs pret Baltkrieviju viņš vēl nepiedalīsies, bet izbraukuma mačā pret Franciju viņš jau varētu doties laukumā," skaidroja LHF pārstāvis.

Otrdien Latvijas izlases treniņā "Volvo" ledus hallē piedalījās uzbrucēji Miks Indrašis, Jānis Sprukts, Lauris Dārziņš, Gints Meija, Juris Štāls, Mārtiņš Cipulis, Ronalds Ķēniņš, Roberts Jekimovs, Andris Džeriņš, Armands Bērziņš, Ēriks Ozollapa, Koba Jass, Vitālijs Pavlovs, Aleksejs Širokovs, Kaspars Saulietis, Māris Bičevskis un Toms Hartmanis. Uz ledus izgāja arī aizsargi Kristaps Sotnieks, Georgijs Pujacs, Māris Jass, Oskars Cibuļskis, Māriņš Porejs, Agris Saviels, Jānis Andersons, Ralfs Freibergs, un vārtsargi Masaļskis, Kristers Guļevksis, Jānis Kalniņš un Māris Jučers.

Jau vēstīts, ka ar izlasi darbu vairs neturpina vārtsargs Ervīns Muštukovs, uzbrucēji Elvijs Biezais,Juris Upītis, Lauris Bajaruns un aizsargs Mārtiņš Jakovļevs.

Vēl joprojām nav skaidra situācija ap Kasparu Daugaviņu, Artūru Kuldu, Zemgu Girgensonu un Kristiānu Pelšu, jo visiem hokejistiem ir lielas iespējas spēlēt izslēgšanas spēlēs savos klubos NHL un AHL. NHL regulārā sezona beidzas 27. aprīlī, savukārt AHL - 21. aprīlī.

Latvijas hokeja izlase "Volvo SC" ledus hallē turpinās trenēties līdz trešdienai, savukārt ceturtdien tā pārcelsies uz "Arēnu Rīga", kur 19. un 20. aprīlī aizvadīs pēdējās pārbaudes spēles savu skatītāju priekšā.

Traumu dēļ Latvijas izlases rindās čempionātā nespēlēs uzbrucējs Miķelis Rēdlihs un aizsargs Oskars Bārtulis, bet personīgi apstākļi ir aizsargam Arvīdam Reķim. Tāpat tikai ļoti veiksmīga scenārija gadījumā laikā savus savainojumus varēs izārstēt aizsargs Jēkabs Rēdlihs un uzbrucējs Roberts Bukarts, savukārt pēc pārciestās operācijas drīz pilnvērtīgus treniņus sāks vārtsargs Edgars Masaļskis, kurš gan čempionātā noteikti spēlēšot. Pilnīga skaidrība nav arī par pašlaik savainotā uzbrucēja Mārtiņa Karsuma iespējām atlabt no pārciestās operācijas, bet ar lielu varbūtību paredzams, ka viņš izlasē nespēlēs. Lielu vēlēšanos atgriezties izlasē izrāda nesen operētais aizsargs Guntis Galviņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!