Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta spēlē pret Vāciju prata tikt pie uzvaras, jo noturēja savu spēles līmeni un izvairījās no straujām snieguma svārstībām, uzskata valstsvienības vārtsargs Edgars Masaļskis.

Kā ziņots, Latvijas izlase pasaules čempionāta otrajā spēlē svētdien ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:2, 1:0) pieveica Vācijas valstsvienību.

"It kā rezultāts bija 2:0 mūsu labā, viss bija kārtībā, bet tad pēkšņi jau bija neizšķirts. Spēle mums pajuka, tomēr labi, ka otrajā trešdaļā nenokļuvām vēl lielākās grūtībās un trešajā trešdaļā jau varējām doties laukumā ar jaunām emocijām," pēc mača izteicās Masaļskis.


"Uzvarējām tāpēc, ka izturējām savu spēles līniju. Lai arī otrajā trešdaļā tā mazliet pajuka, trešajā atkal sākām darīt to, ko mums vajag darīt visu laiku," uzskata vārtsargs, atzīstot, ka šoreiz spēlētāji pārāk bieži zaudēja ripu savā aizsardzības zonā.

"Mačs bija grūts it īpaši tāpēc, ka jau vakar aizvadījām smagu spēli un lakumā atstājām daudz emociju. Divas dienas pēc kārtas grūti aizvadīt tik svarīgus mačus, tāpēc šoreiz pietrūka koncentrēšanās," piebilda Masaļskis.

"Čempionāta sākums vērtējams ar plusa zīmi, jo arī krieviem pierādījām, ka varam spēlēt šādā līmenī, lai arī visām 60 minūtēm pret tādu pretinieku mums spēka nepietiek," izcēla vārtsargs.

Pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!