Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Teodors Bļugers ir sazinājies ar Latvijas hokeja izlases vadību un šobrīd pārdzīvo nupat piedzīvoto neveiksmi Stenlija kausā, vēstī medijs "Sportacentrs.com".

Ziņots, ka vēl pirmdienas vakarā Latvijas izlases vadībai nebija sanācis kontaktēties ar Bļugeru, atklāja treneris Artis Ābols. "Sportacentrs.com" otrdien raksta, ka izlases menedžeris Rūdolfs Kalvītis sazinājies ar hokejistu, kurš Pekinas olimpisko spēļu atlases turnīrā bija izlases kapteinis.

"Ar Teodoru esam sazvanījušies," medijs citē Kalvīti. "Viņš šobrīd pārdzīvo par zaudējumu Stenlija kausa septītajā spēlē. Tas ir ļoti smagi, un var viņu saprast. Sarunājām, ka viņš atpūšas un izlemj par nākamajiem soļiem. Jādod laiks, lai viņš sagremotu zaudējumu."

Izlasei otrdien pievienojies aizsargs Kristiāns Rubīns, sociālajā vietnē "Twitter" raksta hokeja žurnālists Ulvis Brože. Bez viņa uz ledus treniņā kāpuši vien Gustavs Grigals, Artūrs Kulda un nepieteiktais Klāvs Veinbergs. Savukārt pēc Rubīna ierašanās mājās devies Oskars Lapinskis, kurš tā arī netika pieteikts čempionātam.

Rubīns sezonas izskaņā bija izsaukts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Toronto "Maple Leafs", kas sestdien zaudēja "play-off" pirmās kārtas sērijas septītajā spēlē.

Vēl viena brīva vieta sastāvā atstāta Bļugeram, kura pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" vienība izsēja 3-1 vadību, svētdien piekāpjoties septītajā spēlē pret Ņujorkas "Rangers" komandu. Latvijas hokejists bija laukumā brīdī gan, kad "Rangers" izrāva papildlaiku, gan sērijas noslēdzošo vārtu laikā.

Latvijas hokeja izlasi otrdien un trešdien sagaida divas brīvdienas, bet ceturtdien valstsvienība pulksten 20.20 laukumā mēros spēkus ar Čehijas hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!