Foto: F64
2021. gada pasaules čempionāts hokejā beidzies tiesnešiem Antonīnam Jeržābekam no Čehijas un Peteram Staņo no Slovākijas, kuri piektdien vadīja Latvijas un Norvēģijas hokeja izlašu spēli, ziņo medijs "Sportacentrs.com".

Latvijas hokeja izlase piektdien ar rezultātu 3:4 pēcspēles metienos piekāpās Norvēģijas valstsvienībai, ievērojami pasliktinot izredzes sasniegt ceturtdaļfinālu.

Sociālajās vietnēs plaši gan tika apspriesti divi tiesnešu lēmumi. Otrajā trešdaļā bīstami apmalē tika iegrūsts Miķelis Rēdlihs, par ko Magnuss Henriksens tika sodīts tikai ar divu minūšu noraidījumu. Rēdlihs pēc galvas sasituma piecelties un pamest laukumu varēja, tikai pateicoties komandas biedru un tā personāla palīdzībai.

Savukārt trešajā trešdaļā Rēdlihs un Oskars Cibuļskis strīdīgās situācijās nopelnīja pa divām minūtēm par klupināšanu. Pirmās epizodes atkārtojums liecināja, ka Rēdlihs pretinieku spēlētājam īsti pat nav pieskāries.

Spēles galvenie tiesneši Antonīns Jeržābeks un Peters Staņo aizvadījuši savu pēdējo maču 2021. gada pasaules čempionātā, liecina "Sportacentrs.com" rīcībā esoša informācija. Jeržābekam šis mačs bija trešais čempionātā, bet Staņo bija jau paguvis apkalpot trīs spēles.

38 gadus vecais Antonīns Jeržābeks tiesājis vairāku pasaules čempionātu finālspēles, apkalpojis olimpisko spēļu hokeja turnīrus, kā arī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēles.

Latvijas hokeja līdzjutējiem viņš, visticamāk, labi zināms kopš 2014. gada pasaules čempionāta Minskā. Toreiz svarīgā apakšgrupas spēlē čehs neieskaitīja Latvijas izlases vārtu guvumu, kas pamatlaika pēdējā minūtē būtu panācis rezultātu 2:2. Soģis turklāt atteicās skatīties video atkārtojumu, neskatoties uz valstsvienības kapteiņa un precīzā metiena autora Kaspara Daugaviņa ilgstošiem protestiem.

Savukārt Peteram Staņo šis ir otrais pasaules čempionāts tiesneša lomā. 33 gadus vecais slovāks arī guvis pieredzi KHL čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!