Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Gints Meija pirmajā pārbaudes spēlē ar Norvēģiju varētu būt lauzis potīti.

Piektdien aizvadītajā Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra mačā Latvija piedzīvoja zaudējumu izbraukumā ar rezultātu 1:2. Pirmā perioda vidū Meija neveiksmīgi ieslīdēja laukuma apmalē un savainoja kāju, turpmākajā spēles gaitā laukumā neatgriežoties, bet uzbrukumā darbojās aizsardzības spēlētājs Māris Jass.

Sestdien latviešu uzbrucējs dosies uz Rīgu pie ārstiem, lai noskaidrotu cik nopietns ir gūtais savainojums, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF). Ja atklāsies ļaunākais, Meijam nāksies izlaist maija pirmajā pusē Čehijā gaidāmās pasaules meistarsacīkstes.

Pašlaik 27 gadus vecais Meija pasaules čempionātos spēlējis iepriekšējos piecus gadus, kopā aizvadot 31 spēli, kurās guvis četrus vārtus un izpildījis septiņas rezultatīvas piespēles. Šajā sezonā, pārstāvot Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Rīgas "Dinamo", uzbrucējs izcēlās ar deviņiem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm 59 mačos.

Kā zināms, pasaules čempionātā Latvijas izlasei nepalīdzēs arī aizsargs Oskars Bārtulis un uzbrucējs Mārtiņš Karsums, bet to vēlas darīt uzbrucējs Miks Indrašis, tomēr viņam ir pleca trauma. Zem lielas jautājuma zīmes ir arī uzbrucēja Zemgus Girgensona, kā arī aizsargu Georgija Pujaca un Artūra Kuldas piedalīšanās pasaules čempionātā.

Latvijas hokeja izlase sestdien atkārtoti tiksies ar Norvēģiju. Zīmīgi, ka Latvijas izlase pēdējās septiņās cīņās nav guvusi vairāk par vieniem vārtiem.

Savukārt pēdējās divās pārbaudes spēlēs Latvija 24. un 25.aprīlī "Arēnā Rīga" spēkosies ar Slovākijas izlasi.

Pasaules čempionāts no 1. līdz 17.maijam risināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Latvija A apakšgrupā tiksies ar Zviedriju, Kanādu, Čehiju, Šveici, Franciju, Vāciju un Austriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!