Foto: F64

Francijas hokeja izlase spēlējusi ļoti ātru hokeju, tomēr kopumā Latvija pirmajā savstarpējā pārbaudes spēlē parādījusi labu sniegumu, uzskata Latvijas valstsvienības vārtsargs Elvis Merzļikins.

Kā zināms, Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra laikā notikušajā mačā Latvijas izlase ceturtdien cieta neveiksmi ar 1:2. Visi trīs vārti tika gūti pirmajā trešdaļā, Latvijas izlases rindās izceļoties jaunajam uzbrucējam Rodrigo Ābolam.

Uzreiz pēc spēles Merzļikins atzina, ka viņam ir spēku izsīkums.

"Kaut kas ir atgadījies, tikai nezinu, kas. Dīvaini jūtos. Pēc pirmās trešdaļas sāka griezties galva, parādījās bezspēks. Domāju, ka tā nav fiziska problēma, jo izlasei gatavojos ļoti nopietni un disciplinēti," pauda jaunais vārtsargs. "Pēc sezonas beigām pārtraukuma tikpat kā nebija, jo uzreiz sākās treniņi, kur mūs gatavoja izlasei. Pēc tam jau atbraucu uz Latviju, nedēļu notrenējos, bet pēcāk trīs dienas bija brīvas. Tad atkal sākās gatavošanās. Jādodas pie dakteriem un jānoskaidro, kas par vainu. Šajā mačā es nebiju es."

Par aizvadīto maču Merzļikins pauda, ka Latvijas izlase sākotnēji divreiz kļūdījusies aizsardzībā, bet Francija par to sodīja. "Kopumā domāju, ka komanda nospēlēja ļoti labi. Piektdien jau būs cita diena un cits hokejs. Francija spēlē ātru hokeju - tiešām nebiju domājis, ka tas būs tik ātrs. Viņi ļoti ātri devās uz vārtiem, un man vienmēr bija jābūt gatavam."

"Man ļoti patīk valstsvienības jaunais treneris Aleksandrs Beļavskis. Īsti nezinu, kāds bija Teds Nolans, bet šis man ļoti patīk. Jācīnās un jātiek uz čempionātu. Pēc tam jau jācenšas iegūt spēles laiku," pauda vārtsargs.

Kā zināms, Merzļikins, kurš nākamo pirmdien svinēs savu 21.dzimšanas dienu, ikdienā spēlē Šveices komandā "Lugano", kas šosezon apstājās sacensību ceturtdaļfinālā.

"Domāju, ka sezonas otru pusi nospēlēju labi. Iespējams, man nedeva tik daudz iespēju kā pērn, bet bija jāizcīna sava vieta. Nākamgad darīšu visu, lai spēlētu jau vairāk," uzsvēra vārtsargs, kurš atzina, ka pirms sezonas cerējis kļūt par vienības pirmo vārtsargu. "Taču tas nepiepildījās, tā man teica arī treneri. Nezinu, kādēļ, tas ir treneru un kluba lēmums. Sezonas gaitā strādāju kārtīgi un centos, nezinu, kādēļ tā notika."

Merzļikins regulārajā čempionātā tika pieteikts 49 no "Lugano" komandas 50 spēlēm, kopā laukumā aizvadot 1309 minūtes un 20 sekundes. Vārtsargs atvairīja 91,3% metienu un arī izpildīja trīs rezultatīvas piespēles.

Kā zināms, pagājušajā vasarā Merzļikinu Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju drafta trešajā kārtā ar kopējo 76.numuru izvēlējās Kolumbusas "Blue Jackets" vienība.

"Ar Kolumbusu uzturam kontaktus, un vasarā braukšu uz nometni. Tomēr tas viss notiks pēc pasaules čempionāta, pēc tam jau skatīsimies, kāda būs situācija," atklāja vārtsargs.

Kā zināms, piektdien Latvijas izlase atkārtoti spēkosies ar Franciju. Cīņas sākums "Arēnā Rīga" iecerēts plkst.19.30, bet to tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Paredzams, ka šajā mačā Latvijas izlases vārtus sargās sevi veiksmīgi apliecinājušais Jānis Kalniņš.

EHC turnīra turpinājumā Latvija 17. un 18.aprīlī izbraukumā aizvadīs cīņas ar Norvēģiju. Savukārt 24. un 25.aprīlī "Arēnā Rīga" gaidāmas pārbaudes spēles ar Slovākijas izlasi.

Pasaules čempionāts no 1. līdz 17.maijam risināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Latvija A apakšgrupā tiksies ar Zviedriju, Kanādu, Čehiju, Šveici, Franciju, Vāciju un Austriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!