Foto: F64

Vārtsargs Elvis Merzļikins atgriežas Šveicē un līdz ar to tiek svītrots no Latvijas hokeja izlases kandidātu rindām pirms gaidāmā pasaules čempionāta, apstiprināja Latvijas Hokeja federācijā (LHF).

Trešdien Latvijas izlase 26 spēlētāju sastāvā devās uz Bratislavu, kur ceturtdien un piektdien aizvadīs pēdējās divas pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta. Merzļikins gan kopā ar vēl pieciem izlases kandidātiem palika Latvijā un uz šiem mačiem nedevās.
Tomēr ceturtdien noskaidrojies, ka gados jaunais vārtsargs tuvākajā laikā atgriezīsies savā darba vietā Šveicē, tādējādi izkrītot no izlases rindām. Plašāks šādas rīcības pamatojums nav zināms.

Pirms tam Merzļikins bija iedzīvojies cirkšņa traumā, bet valstsvienības treniņiem pēc atveseļošanās pievienojās 24.aprīlī. Pašlaik 20 gadus vecais Merzļikins šosezon sevi daudzsološi pieteica Šveices spēcīgākās līgas - NLA - čempionātā.

Līdz ar to pašlaik Latvijas izlasē palikuši trīs vārtsargi - Edgars Masaļskis, Kristers Gudļevskis un Ivars Punnenovs. Ja nenotiks kas neparedzēts, viņi visi dosies uz pasaules čempionātu.

Pašlaik neskaidras ir uzbrucēja Laura Dārziņa iespējas pretendēt uz vietu pasaules čempionātā. Viņš visu treniņnometnes laiku centies atveseļoties no angīnas, bet ceturtdienas vakarā uzbrucējam Latvijā paredzēts izmēģinājuma izgājiens uz ledus, lai novērtētu viņa pašsajūtu.

Ceturtdien un piektdien Latvijas izlase Bratislavā tiksies ar Slovākijas un Norvēģijas valstsvienībām. Kopā ar izlasi pārbaudes turnīrā ir arī tās galvenais treneris Teds Nolans.

Pasaules čempionāts Minskā risināsies no 9. līdz 25.maijam. Latvijas izlase tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Krieviju, ASV, Šveici, Vāciju, Baltkrieviju un Kazahstānu.

$d_id=4; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2014star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!