Foto: F64

Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionāta norises vietā Bratislavā pievienojies vārtsargs Elvis Merzļikins, vēsta Latvijas Hokeja federācija.

Līdz ar to Latvijas izlases rīcībā tagad ir visi trīs vārtsargi – Merzļikins, Kristers Gudļevskis un Gustavs Grigals.

Latvijas izlases pirmajā mačā 11. maijā pulksten 17.15 pret Austrijas valstsvienību vārtu drošība tiks uzticēta Gudļevskim, iepriekš paziņoja galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

24 gadus vecais Merzļikins pagājušajā sezonā Šveices spēcīgākajā līgā 43 "Lugano" komandas spēlēs vidēji katrā ielaida 2,44 ripas un atvairīja 92,1% metienu, bet piecos mačos pretiniekiem neizdevās viņu pārspēt. Šveices čempionātā karjeras laikā viņš nospēlējis 210 mačus, atvairījis 92% metienu un ielaidis 2,63 ripas vidēji spēlē, 15 mačus aizvadot "sausā".

Pēc sezonas Merzļikins pievienojās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandai Kolumbusas "Blue Jackets", un ar komandu bija Stenlija kausa izcīņā, līdz tā izstājās otrajā kārtā.

Latvijas izlasē šobrīd ir neskaidrības par Teodora Bļugera spēlēšanu, jo viņš nepabeidza pirmo treniņu Bratislavā un joprojām nav iekļauts čempionāta pieteikumā.

Turnīra turpinājumā Latviju sagaida mači ar Šveices, Itālijas, Čehijas, Krievijas, Zviedrijas un Norvēģijas izlasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!