Foto: F64

Šveices valstsvienībai mačā pret Latvijas izlasi pēdējās minūtēs paveicās, taču šobrīd par piedzīvoto zaudējumu nevajag satraukties, sacīja vārtsargs Elvis Merzļikins.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokejisti dramatiskā cīņā svētdien ar rezultātu 1:3 piekāpās pagājušā gada vicečempionei Šveicei. Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins atvairīja 34 no 36 pretinieku metieniem, bet pēdējo precīzo metienu šveicieši raidīja tukšos vārtos.

"Ilgi nebiju spēlējis, tāpēc bija jāpierod. Varējām vinnēt, bet neizmantojām vairākumus, un tā bija spēles atslēga. Paši vainīgi. Mēs cīnījāmies līdz pašām beigām. Pateicos komandas biedriem par cīnīšanos un bloķētajiem metieniem," intervijā "Latvijas televīzijai" (LTV) teica Merzļikins.

"Nav ko satraukties, jo mēs visi redzējām spēlēs līmeni," turpināja vārtsargs. "Es uzskatu, ka viņiem paveicās. Rītdien mums ir brīvs, tāpēc domājam tālāk."

Uzbrucējs Roberts Bukarts uzsvēra, ka visi Latvijas izlases spēlētāji atdeva visus spēkus, un jāturpina spēlēt tieši šādā garā.

"Mēs ar viņiem bijām spēlējuši pārbaudes spēles un zinājām, kā viņi spēlē, zinājām, ka nedrīkst noraidīties. Mums viņi bija pēc iespējas vairāk jāspiež, lai viņi kļūdītos. Beigās mums bija vairākumi, kurus vajadzēja realizēt. Metieni bija, taču kaut kur nepaveicās. Visi atdeva savus spēkus simtprocentīgi. Galvas augšā un turpinām cīnīties tālāk," LTV pēc spēles teica Bukarts.

Latvijas hokejisti pasaules čempionātu turpinās otrdien ar spēli pret Itālijas izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!