Foto: F64

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins slavēja savus komandas biedrus par neatlaidīgo cīņu vārtu priekšā izšķirošajās minūtēs pasaules čempionāta mačā pret Norvēģiju.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase B grupas spēlē Tamperē ar rezultātu 3:2 pārspēja Norvēģiju, izturot pēdējo minūšu ofensīvu un izcīnot pirmo uzvaru čempionātā. Merzļikins šajā mačā atvairīja 34 pretinieku metienus.

"Beidzot man tā īstā uzvara divu gadu laikā ir atnākusi. Esmu priecīgs un lepns par komandu. Mūsu misija šodien bija uzvarēt," intervijā pēc spēles Latvijas Televīzijai (LTV) teica Merzļikins. "Šī bija ļoti svarīga spēle, mēs noskaņojāmies pareizi un darījām visu, ko varējām. Labākais rezultāts, kāds varēja būt, ir uzvara."

Norvēģijas izlases izteikta ofensīva bija redzama pamatlaika pēdējās astoņās minūtēs, kad spiediens uz Latvijas vārtiem bija iespaidīgs. "Viņi baigi nāca virsū, bet katrs saprata savu darbu. Aizsargi "tīrīja visu", uzbrucēji bloķēja metienus. Visi kopā mēs noturējām, aizsargājāmies labi un uzvarējām," turpināja Merzļikins, slavējot savu komandas biedru sniegumu vārtu priekšā. "Mēs visi cīnāmies, neviens nebaidās no ripas. Kļūdas gadās viesiem. Es esmu pirmais, kurš taisa "ziepes" vārtos, bet galvenais bija nepadoties."

Pirms pasaules čempionāta Merzļikins pauda apņēmību piedalīties visās pasaules čempionāta spēlēs, taču viņš arī neslēpa, ka šobrīd izjūt sagurumu.

"Kājas ir smagas, bet mums priekšā divas brīvas dienas. Pašam ir jāatrod izeja, jāatpūšas un jābūt gatavam uz nākamo spēli," uzvēra Merzļikins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!