Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins pēc otrdien izcīnītās uzvaras pasaules čempionāta mačā pret Dāniju, kas komandai ļāva iekļūt ceturtdaļfinālā, bija pateicīgs komandas biedriem, kuri viņam palīdzēja savus vārtus nosargāt neskartus.

Latvijas hokeja izlase otrdien nodrošināja vietu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, kur spēlēs pirmo reizi kopš 2009.gada. Izšķirošajā B apakšgrupas mačā par ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu Latvijas hokejisti ar rezultātu 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) uzvarēja pasaules čempionāta rīkotāju Dāniju.

"Man bija grūtāk spēlēt pret Dienvidkoreju nekā Dāniju, jo šodien nebija daudz metienu. Vienīgais, bija jābūt gatavam trešajam periodam. Esmu ļoti lepns par saviem komandas biedriem, kuri bloķēja metienus un tīrīja vārtu priekšu. Mēs trešajā periodā ļoti labi aizsargājāmies," pēc mača žurnālistiem sacīja Merzļikins, kurš atvairīja 19 pretinieku metienus, otro reizi turnīrā paliekot nepārspēts.

Trešajā periodā viņu glāba arī vārtu stabs, par ko vārtsargs arī paironizēja.

"Jā, mani atkal izglāba mana draudzene "štanga". Paldies arī tām draudzenēm," smaidot sacīja ripu ķērājs.

Merzļikins norādīja, ka šī viņam nav bijusi grūtākā spēle šajā turnīrā.

"Grūtākā spēle man bija pret ASV, bet šī bija svarīgākā. Es priecājos, ka mēs esam tikuši tik tālu. Lepojos, ka esam tikuši ceturtdaļfinālā. Izlasē spēlēju trešo gadu un esmu laimīgs, ka palīdzēju komandai tikt tik tālu. Ja atceros, tad iepriekšējā reize bija 2009.gadā. Tas bija diezgan pasen, taču nevajag sapriecāties. Mēs esam nopelnījuši būt ceturtdaļfinālā. Tagad tikai viss sākas un komanda to zina. Mēs izbaudīsim šo vakaru, rīt atpūtīsimies un gatavosimies nākamajai spēlei ar Zviedriju," Merzļikins uzsvēra, ka svarīgākā spēle komandai vēl tikai gaidāma.

Iepriekšējo reizi pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā Latvijas izlase piedalījās 2009.gadā, kad Šveicē atkārtoja savu visu laiku labāko rezultātu un ierindojās septītajā vietā. Šāds sasniegums Latvijas izlasei padevies arī 1997. un 2004.gadā.

Pērn tika gūta desmitā vieta, bet vēl pirms tam, kad Latviju attiecīgi 2015.gadā vadīja Aleksandrs Beļavskis, bet 2016.gadā Leonīds Beresņevs, tā ieņēma 13.vietu, savukārt vēl pirms tam trīs čempionātos Teda Nolana vadībā Latvija 2012.gadā bija desmitā, bet nākamajos divos gados ieņēma 11.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!