Foto: LETA

Latvijas izlases laukuma spēlētāji aizvadīja ļoti labu spēli, neļaujot pretiniekiem - Kazahstāsnai - daudz mest pa vārtiem, tāpēc uzvarētāju komandas vārtsargs Elvis Merzļikins šo maču nodēvēja par vienu no saviem garlaicīgākajiem mačiem šajā čemponātā.

Latvijas hokeja izlase sestdien izcīnīja savu pirmo uzvaru Krievijā notiekošajā pasaules čempionātā ar 2:1 (0:1, 1:0, 1:0) pieveicot Kazahstānu un nosargājot vietu pasaules hokeja elitē. Uzvarētājiem vārtus guva komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš un valstsvienības debitants Māris Bičevskis, kuru atzina par labāko Latvijas izlasē.

Tikmēr Merzļikins atvairīja 19 no 20 metieniem, izcīnot savu pirmo uzvaru pasaules čempionātos.

"Šo spēli vinnēja komanda, mans nopelns nav tik liels, jo tik garlaicīgu spēli es vēl nebiju spēlējis," pēc mača Latvijas žurnālistiem sacīja ripu ķērājs. "Tomēr man bija ļoti grūti, jo visas 60 minūtes bija maksimāli jākoncentrējas un jābūt gatavam uz katru metienu".

Latvijas izlases šī čempionāta lielākais pārsteigums izteica pretinieku vienības vārtsarga Vitālija Koļešnika sniegumu, kurš tika galā ar 36 no 38 metieniem.

$duelID=345;$eventID=11;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

"Cepuri nost Kazahstānas vārtsargam, man pat nav vārdu, viņš izdarīja neticamu darbu un varbūt bija pelnījis arī uzvaru. Tomēr uzvarējām mēs, jo daudz metām pa vārtiem, bloķējām metienus un labi spēlējām aizsardzībā. Mēs uzvaru bijām pelnījuši vairāk," uzskatīja Merzļikins.

"Man tikai vienā momentā vajadzēja glābt komandu un, piemēram, pēc pirmā perioda biju gandrīz vai aizmidzis. Varbūt tikai kādi 15 metieni bija uz maniem vārtiem un viss nopelns ir komandai, jo es spēlē nemaz tik daudz nepiedalījos. Taču lepojos, ka pacīnījos iepriekšējās spēlēs, nopelnot šo panākumu," bilda vārtsargs.

Ielaistajos vārtos, kad precīzi meta Ņikita Ivanovs, viņš sevi nevainoja. "Tur bija labs un negaidīts metiens. Izdarīju ko varēju, bet labs metiens stūrī, tāpēc tā nebija mana kļūda. Viss kārtībā, galvenais, ka ir uzvara," sacīja Merzļikins, kurš iepriekš sacīja, ka viņa galvenais mērķis šajā pasaules čempionātā ir izcīnīt kaut vienu uzvaru un no tās aizvest mājās ripu savai mammai.

"Vai paņēmumu ripu? Protams, tā bija pirmā lieta, ko es izdarīju un tā, protams, tika mammai," apstiprināja izlases debitants.

Jau ziņots, ka A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar piecās spēlēs gūtiem 14 punktiem ir Čehija, bet tai ar 12 punktiem seko Krievija. Trešā ar 11 punktiem ir Zviedrija, bet ceturtā ar septiņiem punktiem ir Šveice. Pa sešiem punktiem ir Dānijai un Latvijai, bet septīto pozīciju ar pieciem punktiem ieņem Norvēģija. Tikmēr Kazahstāna ar diviem punktiem ir pēdējā un augstāk pakāpties vairs nevar.

Latvijas izlasei apakšgrupas pēdējā spēlē otrdien būs jātiekas ar Norvēģiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!