Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases spēlētāji Elvis Merzļikins un Andris Džeriņš atrodami starp individuālās statistikas līderiem pēc trim pasaules čempionāta (PČ) spēļu kārtām, liecina organizatoru informācija.

Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins trīs pasaules čempionāta spēlēs vidēji ielaidis 0,67 vārtus un atvairīja 97,44 % metienu, būdams otrajā vietā abos šajos rādītājos. Pirmajā vietā ir Kanādas vārtsargs Kelvins Pikards, kurš divās spēlēs vidēji ielaidis 0,5 vārtus un atvairījis 97,62 % metienu. Labāko trijniekā iekļuvis arī amerikānis Džimijs Hovards, kuram izdevies atvairīt 92,75 % metienu.

Savukārt Andris Džeriņš ar trīs vārtiem trīs spēlēs ieņem dalītu ceturto vietu labāko vārtu guvēju sarakstā. Trīs vārtus guvuši vēl astoņi spēlētāji. Neitens Makkinons no Kanādas guvis piecus "golus", kas viņam dod līderpozīciju, bet pa četriem vārtiem iemetuši francūzis Stefans da Kosta, kurš aizvadījis divas spēles, un amerikānis Kleitons Kellers, kurš nospēlējis trīs spēles.

Rihards un Roberts Bukarti ar trim rezultatīvām piespēlēm ieņem dalīto 10. vietu labāko piespēlētāju sarakstā, bet līderi ar sešām piespēlēm trīs spēlēs ir kanādietis Trevis Koneknijs un krievs Artēmijs Panarins.

Jānis Sprukts līdz šim bijis desmitais labākais iemetienu speciālists, un viņš uzvarējis 61,71 % iemetienu. Vislabāk šajā spēles komponentā veicies kanādietim Šonam Kuturjē, kurš vienā spēlē uzvarēja 83,33 %. Aiz viņa ierindojas Joels Lundkvists (78,57 %) un Raiens O'Reilijs no Kanādas (76,92 %).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!