Foto: LETA
Slovākijas hokeja izlasei vajadzēja Latvijas valstsvienības zaudējumu grupu turnīra pēdējā spēlē pret Šveici, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, tomēr latvieši varonīgā cīņā izcīnīja vajadzīgo punktu. Slovākija palika pirmā "aiz strīpas", un hokejisti neslēpa, ka vilšanās bija liela.

Latvijas hokeja izlase otrdien, 23. maijā, noslēdzošajā B apakšgrupas mačā pret Šveici izcīnīja vajadzīgo punktu, kas ļāva sasniegt ceturtdaļfinālu pirmo reizi kopš 2018. gada. Latvieši uzvarēja pagarinājumā ar rezultātu 4:3 (0:0, 2:1, 1:2, 1:0), grupā izcīnot trešo vietu. Ceturtdien Latvijai ceturtdaļfinālā Rīgā pretī stāsies Zviedrijas izlase.

"Jau cerējām, kad šveicieši guva vārtus un panāca rezultātu 3:2, bet beigās sanāca tā, kā sanāca," portālam "sport.sk" sacīja vārtsargs Štaņislavs Škorvaneks. "Domāju, ka varam vainot savas spēles pret Kazahstānu un Čehiju, kur izcīnījām punktus, bet ne uzvaru. Tagad ir nožēlas sajūta."

Slovākijas izlases hokejisti visi spēli skatījās kopā. "Mēs visi ticējām līdz pēdējām sekundēm, bet diemžēl mums par labu spēle nebeidzās," turpināja vārtsargs.

Šveices valstsvienība jau pirms pēdējās spēļu kārtas bija garantējusi pirmo vietu A apakšgrupā. Tāpēc viņi varēja atļauties atpūtināt savus uzbrukuma līderus – Niko Hišīru, Nino Nīderraiteru un Denisu Malginu, kā arī aizsargu Dīnu Kukanu. Slovāki uzskata, ka šis Šveices izlases treneru lēmums palīdzēja latviešiem.

"Mēs parādījām, ka varam spēlēt ar spēcīgiem pretiniekiem. Domāju, ka mums būtu izredzes ceturtdaļfinālā. Žēl, ka bijām tik tuvu, bet tur netikām," pauda Škorvaneks.

Slovākijas izlase pasaules čempionāta astotniekā iekļuva iepriekšējos divos turnīros, bet šoreiz nācās samierināties ar to pašu likteni, kāds bija 2019. gadā.

"Mēs ļoti atvainojamies," skumji teica Viljams Čacho. "Šveicieši mums deva cerību staru. Pēdējās desmit minūtēs viņi latviešiem neļāva izveidot gandrīz neko, bet tad paši ielaida. Latvijas izlase spēlēja labi, viņi nākamajā kārtā iekļuva pelnīti. Man šī bija lieliska pieredze, es ieguvu ļoti daudz."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!