Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas hokeja uzbrucējs Sergejs Mozjakins par nedošanos palīgā izlasei uz pasaules čempionātu Minskā varētu saņemt diskvalifikāciju, apsver Krievijas Hokeja federācijas prezidents Vladislavs Tretjaks.

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Magņitogorskas "Metallurg" kapteinis Mozjakins kļuva par Gagarina kausa finālsērijas vērtīgāko spēlētāju, taču tieši svarīgās spēles atņēmušas hokejistam spēkus. Tāpēc Mozjakins lēmis atteikties no uzaicinājuma spēlēt pasaules čempionātā.

Par to sašutumu paudusi Krievijas Hokeja federācija. Šobrīd tiekot apsvērta iespēja Mozjakinu diskvalificēt uz astoņām vai deviņām viņa kluba spēlēm nākamajā sezonā. "Mēs to risināsim. Federācija ar izlases treneriem izskatīs šo jautājumu un pieņems lēmumu," sacīja Tretjaks.

Tretjaks arī piebilda, ja Mozjakins uz pasaules čempionātu nedevās savainojuma dēļ, tad, protams, viņš sodu nesaņems. Šobrīd Krievijas hokeja amatpersona gaida dokumentus, kas apliecinās, vai uzbrucējam pēc sezonas ir savainojums.

Jau ziņots, ka Krievijas hokeja izlases treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš pirms pasaules čempionāta saskārušies ar dažām sastāva komplektācijas problēmām, jo dažādu iemeslu dēļ nav sapulcināti šobrīd pieejamie Krievijas vadošie hokejisti.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!