Latvijas vīriešu hokeja izlase svētdien Veinfeldenē otrajā pārbaudes mačā ar rezultātu 1:3 (0:0, 0:2, 1:1) piekāpās Šveicei.

Latvijas izlases labā vārtus guva Šveicē ikdienā spēlējošais aizsargs Nauris Sējējs. Viņam tas bija pirmais precīzais metiens, pārstāvot valstsvienību.

Komanda teju pusi no mača nespēja gūt vārtus līdz otrā perioda desmitajā minūtē Gustavu Dāvi Grigalu pārspēja Kalvins Tīrkaufs, latviešiem pirms tam neizmetot ripu prom no vārtu priekšas. Trīsarpus minūtes pirms perioda beigām Damjēns Riats izgāja viens pret Grigalu un panāca 2:0 šveiciešu labā.

Trešā perioda septītajā minūtē pēc Sanda Smona un Ronalda Ķēniņa piespēlēm Sējējs saņēma ripu iemetienu aplī un raidīja to Reto Berras sargātajā "cietoksnī".

Tuvojoties pamatlaika beigām, Grigals tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju un divas minūtes pirms pamatlaika beigām Tīrkaufs meta ripu tukšos vārtos.

Sestdien pirmajā pārbaudes spēlē pret Šveices hokejistiem Latvija piedzīvoja neveiksmi, zaudējot ar rezultātu 2:5. Latvijas labā vārtus guva Jānis Jaks un Nikolajs Jeļisejevs.

Izlase pārbaudes mačus pret Šveici aizvadīja bez valstsvienības galvenā trenera Harija Vītoliņa, kurš ir saslimis.

Treneru kolektīvs šīm spēlēm izraudzījies trīs vārtsargus, deviņus aizsargus un 14 uzbrucējus. Tikmēr Rīgā palika un treniņus aizvada Patriks Zabusovs, Artūrs Andžāns, Oskars Lapinskis, Raimonds Vītoliņš, Klāvs Veinbergs, Toms Andersons, Kristaps Zīle un Kristaps Sotnieks.

Latvijas hokejisti pagājušajā nedēļā viesos aizvadīja pārbaudes mačus ar Franciju, vispirms zaudējot ar 1:2, bet dienu vēlāk uzvarot ar 3:2. Vēl 8. un 9.maijā mājās būs mači "Arēnā Rīga" ar Kazahstānu.

Latvijas izlase pasaules meistarsacīkstēs B grupā Tamperē krustos nūjas ar Somiju, ASV, Čehiju, Zviedriju, Norvēģiju, Lielbritāniju un Austriju. A grupā Helsinkos spēlēs Kanāda, Vācija, Šveice, Slovākija, Dānija, Kazahstāna, Itālija un Francija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!