Foto: AFP/Scanpix

Pagaidām nav zināms, kad Latvijas hokeja izlasei varētu pievienoties Ziemeļamerikā spēlējošie hokejisti, portālam "Delfi" pastāstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Atgādinām, ka LHF piektdien no Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kalgari "Flames" saņēma oficiālu vēstuli, kurā teikts, ka Latvijas hokejists Raitis Ivanāns nekavējoties var pievienoties Latvijas hokeja izlases treniņnometnei. Tikmēr svētdien Oskara Bārtuļa pārstāvētā komanda Adirondakas "Phantoms" noslēdza dalību Amerikas hokeja līgas (AHL) čempionātā.

"Pagaidām nav skaidrs, kad izlasei varētu pievienoties Ivanāns, bet ar Bārtuli vēl neesam sazinājušies, jo viņam tikai vakar noslēdzās čempionāts. Tomēr Bārtulis ir viens no tiem hokejistiem, kurš vienmēr palīdz savai valstsvienībai, kā arī izlases galvenais treneris Teds Nolans sezonas laikā ar viņu sazinājās," stāstīja Gorbunovs.

Tikmēr par Kaspara Daugaviņa pievienošanos izlasei vēl netiek domāts, jo viņa pārstāvētā NHL komanda Otavas "Senators" vēl cīnās izslēgšanas spēlēs. Tas kļūs skaidrāks tikai tad, kad "Senators" būs izstājusies no Stenlija kausa izcīņas, bet pats Daugaviņš iepriekš esot paudis gatavību palīdzēt Latvijai pasaules čempionātā.

Savukārt otrdien izšķirošo, septīto spēli Šveices hokeja čempionātā aizvadīs Ronalda Ķēniņa pārstāvētā "ZSC Lions". Pēc tās viņš tiks gaidīts izlases treņinnometnē.

Pirmdien kopā ar valstsvienības hokejistiem netrenējās uzbrucējs Ģirts Ankipāns, kurš pirmajā pārbaudes spēlē ar Dānija savainoja gūžas kaulu. Šī savainojuma dēļ viņš nepiedalījās arī otrajā spēlē ar dāņiem. Tāpat kopā ar komandu vēl netrenējas cits uzbrucējs Roberts Jekimovs, kurš spēlē ar Čehiju savainoja plecu. Abi spēlētāji darbojas saudzējošā režīmā.

Jau vēstījām, ka Latvijas izlase jau aizvadījusi četras pārbaudes spēles pirms pasaules čempionātā. Abās spēlēs ar Čehijas izlasi Latvija piedzīvoja zaudējumus - ar 3:4 (pēcspēles metienu sērijā) un 1:3. Savukārt pār Dāniju tika izcīnītas divas uzvaras – ar 2:1 un 4:1.

20. un 21.aprīlī EHC ietvaros Rīgā viesosies Krievijas izlase.

Savukārt pēdējās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta 30.aprīlī un 1.maijā "Arēnā Rīga" Latvija spēlēs ar Franciju.

Šogad pasaules čempionāts risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!