Foto: LETA

Kamēr Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā turpina spēlēt Vankūveras "Canucks", nav zināms, vai Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā Čehijā varēs palīdzēt Vankūveras komandas latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš.

Latvijas hokeja izlase šogad ir palikusi bez vairākiem vadošajiem spēlētājiem, kuri nespēlēs dažādu iemeslu dēļ. Valstsvienībai pasaules čempionātā nepalīdzēs arī viens no diviem latviešiem NHL – Bufalo "Sabres" uzbrucējs Zemgus Girgensons, kurš laukumā nav devies gandrīz divus mēnešus pēc traumas gūšanas. Tāpēc Ķēniņa iespējamā spēlēšana dotu ievērojamu pienesumu novājinātai valstsvienībai.

Aizvadītajā naktī Ķēniņa "Canucks" ar 2:1 uzvarēja Kalgari "Flames", samazinot rezultāta starpību sērijā līdz četrām uzvaram līdz 2-3. Nākamo maču komandas sestdien aizvadīs Kalgari.

Kā skaidro Latvijas Hokeja federācija, pēc noteikumiem LHF ar Ķēniņa aģentu un "Canucks" ģenerālmenedžeri drīkst runāt tikai pēc Vankūveras komandas izstāšanas no Stenlija kausa. Tādējādi Latvijas puses pagaidām nevar sniegt nekādus komentārus par Ķēniņa iespējamo spēlēšanu pasaules čempionātā.

Ja "Canucks" piekāpsies "Flames", tas nenozīmē, ka uzbrucējs uzreiz varēs doties palīgā valstsvienībai.

Kā zināms, Ķēniņš sezonu iesāka Amerikas hokeja līgā (AHL) "Canucks" fārmklubā Jutikas "Comets". Janvārī "Canucks" radās sastāva problēmas, tāpēc Ķēniņš tika izsaukts uz NHL, un 30.janvārī viņš debitēja pasaules spēcīgākajā līgā. Lai gan daudzi prognozēja, ka Ķēniņš atgriezīsies AHL, kad ierindā būs visi "Canucks" labākie spēlētāji, latviešu uzbrucējs sevi pierādīja un ir nostiprinājies Vankūveras kluba rindās.

Tomēr Ķēniņam spēkā joprojām ir divvirziena līgums, kas paredz, ka jebkurā brīdī hokejists var tikt nosūtīts uz AHL. "Canucks" fārmklubs "Comets" šobrīd piedalās AHL Kaldera kausa izcīņā, ir uzvarējusi jau pirmo spēli, kas nozīmē, ka ātrāk par 1.maiju "Comets" nevar izstāties no šīm sacensībām.

Lielāko daļu līdzīgu gadījumu hokejists, kuram ir divvirzienu līgums, pēc izstāšanās no Stenlija kausa tiek nosūtīts uz AHL fārmklubu. Tādējādi puslīdz droši var teikt, ka Ķēniņš nepalīdzēs valstsvienībai pasaules čempionāta pirmajās spēlēs. Visticamāk, ka Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis sastāvā pietaupīs vienu vietu brīvu un gaidīs Ķēniņu, tomēr liela iespējamība, ka 24 gadus vecais uzbrucējs šogad nevarēs atsteigties palīgā valstsvienībai pasaules čempionātā Prāgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!