Foto: LETA
Pagaidām nav zināms, vai Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Bufalo "Sabres" ļaus latviešu uzbrucējam Zemgum Girgensonam spēlēt 2018. gada pasaules čempionātā, kas 4. maijā sāksies Dānijā. To sarunā ar "Latvijas Avīzi" atklāja sportista tēvs Aldis Girgensons.

Girgensons trešdien nepiedalījās "Sabres" pēdējā mājas spēlē šajā sezonā, jo viņam veikta sejas operācija. Girgensons pēdējos mačus aizvadīja ķiverē ar sejas aizsargu, bet pēc operācijas nepiedalīsies "Sabers" sezonas izskaņas divos mačos.

Kā stāsta hokejista tēvs, Girgensonam sezonas laikā bijušas dažādas traumas, bijis arī neliels smadzeņu satricinājums, bet operācija bijusi nepieciešama pēc tam, kad ripa trāpījusi pa seju. "Grūti prognozēt, kāds būs atveseļošanās process. Viņš vienmēr gribējis spēlēt izlasē," norāda sportista tēvs.

Tieši daudzās traumas raisa bažas, vai Girgensons spēlēs pasaules čempionātā Dānijā, jo klubs tam vēl nav devis piekrišanu. Girgensons Latvijas izlases rindās aizvadījis 39 spēles, kurās guvis sešus vārtus un izdarījis trīs rezultatīvas piespēles.

"Esam nokārtojuši visu formālo pusi - aizsūtījuši Zemgum oficiālu izsaukumu uz Latvijas izlasi. Galvenais treneris ar viņu komunicē, turklāt viņš pats apzinās, ka mums ir ļoti vajadzīgs. Girgensons arī skaidri un gaiši ir pateicis - ja viņam veselība atļaus, viņš spēlēs Latvijas izlasē," aģentūrai LETA izteicies Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols. "Ceram, ka Girgensonam sezona beigusies tikai NHL ietvaros, bet tas nenozīmē, ka viņam sezona beigusies arī Latvijas izlasē. Ļoti ceram uz to."

Ja Girgensons nespēlēs pasaules čempionātā, tas būs vēl viens robs Latvijas izlases rindās. Savainojumu dēļ pasaules čempionātā nespēlēs Kaspars Daugaviņš, Lauris Dārziņš, Jānis Sprukts, Oskars Bārtulis, kā arī vārtsargi Jānis Kalniņš un Ivars Punnenovs. Tāpat nav skaidrības, vai valstsvienībai palīdzēs Artūrs Kulda.

Latvijas hokeja izlase piektdien izbraukumā ar spēli pret Norvēģiju uzsāk pārbaudes maču sēriju pirms pasaules čempionāta. 2018. gada pasaules čempionāts Dānijā sāksies 4. maijā un risināsies līdz 20. maijam. Latvijas izlase spēlēs Herningā, kur tās pretinieces būs mājiniece Dānija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija un Dienvidkoreja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!