Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Teds Nolans trešdien pēc pēdējā treniņa nosaucis sastāvu, kas dosies uz pasaules čempionātu Somijā un Zviedrijā, informē Latvijas Hokeja federācija.

Pēdējie divi spēlētāji, kuri tomēr neiekļuva sastāvā bija aizsargs Oskars Cibuļskis un uzbrucējs Māris Bičevskis. Latvijas hokeja izlase uz pasaules čempionātu dosies 24 hokejistu sastāvā - trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 13 uzbrucēji, vienu vietu atstājot brīvu. Visticamāk, pēdējā vieta atstāta kādam no Ziemeļamerikā joprojām spēlējošajiem uzbrucējiem - Zemgum Girgensonam vai Kasparam Daugaviņam.

Tikmēr par komandas kapteini iecelts Lauris Dārziņš, savukārt viņa asistenti būs Georgijs Pujacs un Jānis Sprukts.

Kā ziņots, otrdien no izlases treniņnometnes atskaitīti aizsargs Mārtiņš Porejs, kā arī uzbrucēji Toms Hartmanis un Kaspars Saulietis. Otrdien preses konferencē tika paziņots, ka valstsvienība cer uz Girgensona pievienošanos izlasei, jo viņa pārstāvētā Amerikas hokeja līgas (AHL) komanda Ročestras "Americans" ir tuvu, lai izstātos no Kaldera kausa izcīņas.

Latvijas hokejisti priekšsacīkstēs spēlēs Helsinku grupā.  2013.gada pasaules čempionāta pirmo spēli Latvijas izlase aizvadīs Valsts neatkarības atjaunošanas gadadienā 4.maijā pret Krieviju. Vēl priekšsacīkstēs Latvija spēlēs pret ASV, Somiju, Franciju, Slovākiju, Austriju un Vāciju. Grupas četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet vājākā komanda zaudēs vietu augstākajā divīzijā.

Latvijas izlases sastāvs pasaules čempionātam:

Vārtsargi: Kristers Gudļevskis, Māris Jučers, Edgars Masaļskis;

Aizsargi: Artūrs Kulda, Māris Jass, Agris Saviels, Jānis Andersons, Krišjānis Rēdlihs, Georgijs Pujacs, Kristaps Sotnieks, Ralfs Freibergs;

Uzbrucēji: Miks Indrašis , Andris Džeriņš , Gints Meija , Vitālijs Pavlovs, Jānis Sprukts, Lauris Dārziņš, Mārtiņš Cipulis, Roberts Jekimovs, Aleksejs Širokovs, Ronalds Ķēniņš, Armands Bērziņš, Juris Štāls, Koba Jass.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!