Foto: F64

Latvijas hokeja izlases galvenajam trenerim Tedam Nolanam nav paticis komandas parādītais sniegums pārbaudes mačā pret Francijas valstsvienību.

Kā ziņots, Latvijas izlase savā priekšpēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta pirmdien savā laukumā nenoturēja divu vārtu pārsvaru, tomēr pieveica Franciju pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 3:2 (0:0, 0:0, 2:2, 0:0, 1:0).

"Ļoti nepatika mūsu spēle. Pārbaudes mačos vēlos redzēt cīņu, tomēr mēs to neparādījām un pieņēmām sliktus lēmumus uz ledus," pēcspēles preses konferencē teica Nolans. "Ļoti patika, kā trešajā trešdaļā nospēlēja Gints Meija - viņš pavilka komandu, jo bija neapmierināts ar cīņas gaitu."


Nolans atzina, ka Ģirts Ankipāns guva traumu, taču pagaidām nav zināms, cik tā ir nopietna. "Redzēsim pēc ārstu pārbaudēm".

"Kāpēc slikti nospēlējām? Tā gadās. Esmu pārliecināts, ka rīt noteikti būs labāks sniegums," atzina Nolans.

Nolans piebilda, ka cīņa par iekļūšanu Latvijas izlases sastāvā dalībai pasaules čempionātā pagaidām vēl ir atklāta.

"Protams, neesam priecīgi, ka zaudējām, bet mums divu spēļu ciklā problēmas parasti ir tieši pirmajā mačā," pēc spēles teica Francijas izlases galvenais treneris Deivs Hendersons. "Nospēlējām labi un īpaši patīkami, ka spējām atspēlēties. Mums patīk katru gadu aizvadīt pārbaudes mačus ar Latviju, jo tā labi cīnās un palīdz šādi sagatavoties pasaules čempionātam."

"Pasaules čempionātā mūsu galvenais uzdevums ir palikt augstākajā divīzijā," teica Hendersons. "Iepriekš zinājām, ka jāuzvar trešā spēle, bet šoreiz būs citādāk. Nekad neesam spēlējuši septiņas spēles. Francijas hokejs progresē. Ja tā turpināsim, tad mums ir labas izredzes."

Abas komandas atkārtoti tiksies arī otrdien.

Šogad pasaules čempionāts no 4. līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs Stokholmas apakšgrupā kopā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Savukārt otrā grupā Helsinkos spēlēs Somija, ASV, Šveice, Kanāda, Baltkrievija, Slovākija, Francija un Kazahstāna.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!