Foto: F64

Pirms sava pēdējā pasaules čempionāta ar Latvijas hokeja izlasi, galvenais treneris Teds Nolans intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Sporta Studija" atklāja, ka viņam darbs ar šo valstsvienību bija ļoti īpašs.

Nolans Latvijas izlases treneru korpusam pirms pasaules čempionāta pievienojās pirms pēdējām divām pārbaudes spēlēm. Līdz tam komandu klātienē gatavoja viņa asistenti.

"Toms Kūlens un Kārlis Zirnis ir paveikuši labu darbu un sagatavojuši komandu. Man vajadzēja tikai tagad pieslēgties un nobeigt to visu. Es domāju, ka esam labi sagatavojušies. Kārlis un Toms skatījās, kā spēlētāji saprotas savā starpā. Tagad es ierados, redzēju spēlētājus un katrs, kurš ir komandā, ir pelnījis tur būt," "Sporta Studijai" sacīja Nolans, kurš uzskata, ka uz gaidāmo pasaules čempionātu Latvijas izlases vārtsargu līnija ir spēcīgākā kopš viņš strādā ar valstsvienību.

Nolans nenoliedza, ka viņam ar Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidentu Kirovu Lipmanu pirms turnīra ir bijušas asas vārdu pārmaiņas: "Viņš grib, lai komanda spēlē labi un es arī. Es neatbraucu, lai strādātu viena cilvēka labā, es atbraucu, lai strādātu valsts labā. Ceru, ka Lipmanam patīk kā es strādāju."

Nolanam šis būs pēdējais pasaules čempionāts pie Latvijas izlases "stūres". Viņš atklāja, ka viņam ļoti patika darbs šeit: "Iespējams, ka tie bijuši labākie trīs gadi hokejā. Latvijas izlase nekļuva par darbu, bet gan par kaut ko vairāk."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!