Foto: F64

Latvijas izlase zaudēto cīņu pret Čehijas valstsvienību piektdien kopumā aizvadīja labi, ja patur prātā, ka hokejisti spēlēja pēc visai ilgas pauzes, uzskata mājinieku galvenais treneris Teds Nolans.

Latvijas izlases hokejistiem vēl jāpierod spēlēt cita trenera vadībā, un būtisks ir arī fakts, ka spēlētājiem trīs nedēļas nav bijis spēļu prakses, žurnālistiem teica Nolans. Spēles gaitā komandas darbība, pēc viņa teiktā, uzlabojusies, un sākotnējais spēlētāju ierūsējums gājis mazumā.

Nolans uzsvēra, ka komandai jāizmanto pārbaudes spēles, lai tā kļūtu arvien labāka, tādēļ pašlaik vēl nav laiks galīgiem secinājumiem. Daži spēlētāji Nolanam spējuši radīt īpaši pozitīvu iespaidu, taču vārdā viņus treneris nenosauca. Savukārt sākotnēji pieļautās hokejistu kļūdas Nolans saista ar ilgo spēļu pauzi.

"Komanda spēlēja tikai pēc dažiem kopīgiem treniņiem, taču mēs gribam spēlēt ne tikai agresīvi, bet arī gudri," nepieciešamību laukumā darboties apdomāti uzsvēra Nolans.

Viņš cer, ka turpmākajās spēlēs Latvijas hokejisti centīgāk visās epizodēs nospēlēs līdz galam, kas pirmajā cīņā pret Čehiju brīžiem pietrūcis. Latvijas un Čehijas izlasēm paredzētajā atkārtotajā cīņā Nolans plāno veikt dažas izmaiņas sastāvā, lai dotu iespēju sevi parādīt vairākiem jaunajiem hokejistiem. Pārbaudes spēles daļai spēlētāju ir iespēja sevi parādīt, pirms komandai laukumā pievienosies tādi hokejisti kā uzbrucējs Jānis Sprukts, sacīja Nolans.

Arī Čehijas izlases treneris Jozefs Palečeks hokejistiem trīs nedēļas ilgušo pauzi nosauca par būtisku iemeslu, kas liedzis parādīt labāko spēli. Čehijas izlasē klibojusi saspēle, bijis daudz kļūdu, un cīņas sākumā tikai aizsardzībā izdevies nospēlēt labi. Savukārt pamatlaika beigās vairākas Čehijas hokejistu kļūdas ļāva Latvijas izlasei atgriezties spēlē un izlīdzināt rezultātu, savu skatījumu atklāja Palečeks.

Jau ziņots, ka pamatlaikā Latvijas izlase izglābās no zaudējuma, taču pēcspēles metienos piekāpās pretiniekiem ar 3:4. Vēl vienu pārbaudes spēli abas komandas "Arēnā Rīga" aizvadīs sestdien.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!