Foto: F64

Latvijas hokeja izlase ir pelnījusi uzslavas par demonstrēto atdevi un cīņassparu, bet labāku rezultātu sasniegšanai nepieciešamas izskaust pārlieku individuālo spēles stilu un muļķīgu lēmumu pieņemšanu laukumā, uzskata izlases galvenais treneris Teds Nolans.

Savā ceturtajā turnīra spēlē Latvijas izlase šodien plkst.20.15 tiksies ar pašreizējiem pasaules vicečempioniem slovākiem.

"Neatkarīgi no tā, cik labi mēs būtu spēlējuši, mačs pret Krieviju bija milzīgs pārbaudījums. Pret ASV izlasi mūsu sniegums bija labāks, bet pret Austriju demonstrējām gluži labu sniegumu, vienīgi pieļāvām muļķīgas kļūdas un zaudējām vārtus ļoti nepateicīgos brīžos," turnīra līdzšinējo gaitu pēc ceturtdienas rīta treniņa rezumēja Nolans. "Es lepojos ar to, ko puiši dara. Neskatoties uz vairākiem savainojumiem, neviens nav sūdzējies un visi ir metušies izlasei palīgos. Redzu, ka hokejisti laukumā dod izlasei visu, kas viņiem ir. Neko vairāk nevaru no komandas prasīt."

"Mums jāturpina sava snieguma uzlabošana ar katru maču. Spēle pret slovākiem, līdzīgi kā parējās gaidāmās, būs dzīvības un nāves jautājums. Puišiem ir jātiek pie punktiem, lai noņemtu spriedzi sev no pleciem," izcēla treneris.

"Spēlētājus aicinu mazāk aizrauties ar individuālās meistarības demonstrēšanu. Mēs esam komanda, kurai ir jāmet pa vārtiem un jādodas cīņā par ripu," piebilda Nolans. "Pret slovākiem mūsu sniegumam ir jābūt ļoti gudram, jo pretinieku komanda ir pieredzes bagāta. Gudra spēle bez muļķīgiem lēmumiem - tādam ir jābūt mūsu sniegumam."

Turpmākajos turnīra mačos Latviju sestdien sagaidīs spēle ar Vāciju, bet pēdējās divas spēles 13. un 14.maijā būs ar Franciju un Somiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!