Foto: F64

Latvijas hokeja izlase pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta pret Francijas valstsvienību galveno treneri Tedu Nolanu iepriecinājusi ar savu centību.

Atgādinām, ka Latvijas hokejisti, spēlējot bez vairākiem līderiem, sagatavošanos pasaules čempionātam noslēdza ar zaudējumu izbraukumā Francijas izlasei – 1:3.

"Franči spēlēja ar spēcīgu sastāvu, savukārt mums vairāki vadošie spēlētāji palika Rīgā. Mēs nevinnējām, bet daudz iemācījāmies, kas ir nepieciešams, lai uzvarētu, Latvijas Hokeja federācijās (LHF) mājaslapā citēts Nolans. "Šodien mēs spēlējām ļoti aktīvu un fizisku hokeju, tā kā būtu jāspēlē pret hokeja lielvalstīm kā Krievija, kuru ar meistarību vien neapspēlēsi. Man patika spēlētāju centība, kaut arī mums daudz kas neizdevās, ar centību spējām savu panākt."

Tikmēr Agris Saviels, kuru atzina par aizvadītā mača labāko spēlētāju Latvijas izlasē, sacīja, ka mača sākumā viņa komanda nebija gatava tik agresīvai spēlei.

"Spēlējām diezgan labi, mums bija vairāk momentu nekā frančiem. Brīžiem pārturējām ripu, kad labāk vajadzēja mest pa vārtiem. Pirmos vārtus zaudējām spēlējot mazākumā 3 pret 5, otros ielaidām no zilās trāpot ripai francūzim. Pirmais periods bija blāvāks, otrajā un trešajā sitāmies un bijām labāki par frančiem. Nezinu, vai pelnīti iedeva man labākā spēlētāja balvu, bet centos tāpat kā visi pārējie. Nebijām gatavi, ka franči piedāvās tik agresīvu spēli, tāpēc pirmais periods bija tāds, savukārt otrajā, trešajā pamodāmies un iedevām iekšā," stāstīja Saviels.

Līdz ar to Latvijas izlase pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta izcīnījusi tikai vienu uzvaru. Iepriekšējās pārbaudes spēlēs Latvija ar 3:4 un 0:1 viesos atzina Čehijas izlases pārākumu, savā laukumā ar 1:2 un 0:6 zaudēja Zviedrijai, bet mačos ar Baltkrieviju vienreiz zaudēja un reizi uzvarēja – 0:3 un 4:1.

Latvijas izlases sastāvs pasaules čempionātam kļūs zināms aprīļa pēdējā dienā, tomēr zināms, ka no Ziemeļamerikas pirmajam mačam 4.aprīlī pret Krieviju pievienosies Artūrs Kulda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!