Foto: F64

Neskatoties uz sāpīgo zaudējumu pret Vācijas valstsvienību, Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Teds Nolans pēc mača akcentēja vairākas pozitīvas iezīmes komandas darbībā un izteica pārliecību, ka spēlētāji var paglābties no augstākās divīzijas atstāšanas.

Kā ziņots, Latvijas hokeja valstsvienība pasaules čempionāta piektajā spēlē sestdien ar rezultātu 0:2 (0:0, 0:1, 0:1) piekāpās Vācijas valstsvienībai. Šī neveiksme Latvijas izlasei pasliktināja izredzes saglabāt vietu augstākajā divīzijā, tomēr vēl jāaizvada divi mači.

"Mēs atrodamies situācijā, kurā nepieciešama uzvara nākamajā mačā. Komanda spēlēja labi, taču pieļautās kļūdas pretinieks izmantoja," žurnālistiem izteicās Nolans. "Vēl vienu solīdu sniegumu nodemonstrēja Kristers Gudļevskis, bet laukuma spēlētājiem nekādi neizdevās atrast kārtīgas uzbrukuma iespējas. Neskatoties uz to, esmu lepns par komandas parādīto cīņassparu."


"Atzīstu, ka Zemgus Girgensona mums šodien pietrūka, kas viņam ir liela uzslava. Andris Džeriņš savus pienākumus otrās maiņas centrā paveica labi, taču Girgensona prombūtne bija jūtama," piebilda treneris. "Ir jāatzīst, ka brīdī, kad pirmā maiņa negūst vārtus, mums rodas problēmas. Ceru, ka nākamajā spēlē parādīsies citi iespējamie vārtu guvēji."

"Mūsu vairākums noteikti nebija labs, taču tas nebija galvenais iemesls zaudējumam. Vācijas izlase aizsardzībā spēlēja ļoti cieši un ar milzīgiem ieguldītā darba apgriezieniem, kas visu laiku lika mums pret viņiem burtiski atsisties," izcēla Nolans. "Uzbrukuma izspēle mača gaitā tika koriģēta, kas ļāva tikt līdz pāris bīstamiem metieniem, taču ar to nepietika."

$d_id=99; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2013/hockeystar2013/fe.php' ?>

"Hokejā nekad nav iespējams paredzēt, kas notiks nākamajā spēlē. Pats esmu bijis līdzīgās situācijās, kad gaidāmā spēle ir dzīvības un nāves jautājums. Vienmēr uz glāzi skatos kā pa pusei pilnu – esam jau iepriekš pierādījuši, ka varam Franciju uzvarēt," uzskata treneris.

"Epizodi ar Mārtiņa Cipuļa noraidījumu nepamanīja ne galvenais tiesnesis, ne es, bet pārkāpumu nosvilpa līnijtiesnesis. Tas pierāda, ka līnijtiesnešiem vajadzētu atbildēt tikai par aizmugures fiksēšanu, jo Cipulis darīja visu iespējamo, lai no saskares izvairītos. Viņa rokas bija nolaistas, tāpēc neredzu nekādu iemeslu diskvalifikācijai," izcēla Nolans.

Komanda pēc nakts atpūtas rītdien spriedīs, vai nepieciešams doties kādā ekskursijā, lai hokejisti varētu atbrīvot galvas no domām par hokeju.

Pēdējās divas spēles Latvijas izlasei 13. un 14.maijā būs ar Franciju un Somiju.

Pasaules čempionāts hokejā no 3. līdz 19.maijam norisinās Stokholmā un Helsinkos. Katrā pilsētā spēlē astoņas vienas apakšgrupas komandas.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!