Foto: F64

Vācijas hokeja izlase svētdien aizvadītajā pasaules čempionāta mačā pret Latviju bija pelnījusi uzvarēt, uzskata Latvijas valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans.

Kā zināms, Latvijas izlase svētdien otrajā Minskā notiekošā pasaules čempionāta mačā ar rezultātu 2:3 piekāpās Vācijai, ciešot pirmo zaudējumu turnīrā. Dienu iepriekš Latvija izcīnīja vēsturisku uzvaru pār Somiju, un Nolans uzskata, ka tas atstājis savu iespaidu arī nākamajā mačā, jo enerģija spēlētājos bija mazāka, turklāt to tuvākajā laikā nepieciešams atjaunot.

"Vācija šodien bija vairāk pelnījusi uzvarēt. Spēle starp abām vienībām bija līdzvērtīga," sacīja Nolans. "Noguruma faktors šodien bija būtisks."

Latvijas izlase vienus vārtus pret Vāciju zaudēja pēc pretinieku veiksmīgi izpildīta "bullīša", kas sāncenšiem ļāva izvirzīties vadībā ar 3:2. Nolans uzskata, ka piešķirtais soda metiens bija diskutējams. Tāpat viņš domā, ka Vācijas otro vārtu guvums bija no aizmugures stāvokļa, turklāt tobrīd noraidīts bija Kaspars Daugaviņš, kura sods kanādieša izpratnē arī ir diskutabls.

"Šādas lietas sarūgtina. Tagad pēc šīm divām spēlēm nepieciešams atjaunot spēkus, lai būtu gatavi otrdienas mačam pret Kazahstānu," sacīja Latvijas izlases galvenais treneris.

Par Latvijas izlases vārtsarga Kristera Gudļevska demonstrēto sniegumu Nolans izteicās atzinīgi, taču viņš tāpat kā visa pārējā komanda var spēlēt labāk. Kā zināms, pirmajā cīņā pret Somiju Latvijas vārtus sargāja pieredzējušais Edgars Masaļskis.

"Vārtsargus turpināsim rotēt, bet vēl nezinām, kurš stāsies vārtos nākamajā mačā," izteicās Nolans.

Šajā mačā Latvija, spēlējot vairākumā, cīnījās ar četriem uzbrucējiem un vienu aizsargu. Nolans deva mājienus, ka šādi varētu spēlēt arī turpmāk.

"Domāju, vairākums ar četriem uzbrucējiem darbojās veiksmīgi. Viens otram hokejisti piespēlēja ripu ļoti labi. Kaspara Daugaviņa iespēlēšana aizsarga pozīcijā bija kā jauna komandas spēles prizma. Tomēr, lai kļūtu labāki, turpināsim veikt izmaiņas virknējumos," izteicās Nolans, kurš vēl raugoties pēc uzlabojumiem maiņā, kurā spēlē Zemgus Girgensons.

Cīņā pret Vāciju pirmo reizi šajā pasaules čempionātā laukumā izgāja arī Koba Jass, kurš duelim bija pieteikts kā 13.uzbrucējs. "Koba atdod visu, ko viņš spēj. Viņam ir enerģija, un viņš dara tieši to, kas ceturtās maiņas hokejistam jādara."

Nolans sacīja, ka iespējama ir Jura Štāla piedalīšanās jau nākamajā mačā, tomēr treneriem par viņa spelētvarēšanu jābūt pārliecinātiem par visiem 100%.

Tikmēr Vācijas izlases galvenais treneris Pets Kortina uzskata, ka Latvijas valstsvienības sestdien aizvadītais mačs pret Somiju arī svētdien bija noteicošs tieši noguruma un emociju ziņā.

"Latvija pret Somiju spēlēja neticami. Šodien spērām soli pareizajā virzienā. Cīnījāmies labāk nekā sestdien pret Kazahstānu. Ceram arī turpmāk uzlabot savu sniegumu," atzina Kortina.

Sacensības Minskā ilgs līdz 25.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!