Foto: F64
Latvijas izlase Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēlēs pret Čehiju, neskatoties uz diviem zaudējumiem, paveikusi labu darbu un ar optimismu var raudzīties uz gaidāmo treniņu posmu pirms pasaules čempionāta, uzskata Latvijas valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans.

Kā ziņots, Latvijas izlase sestdien savā laukumā atkārtoti spēkojās ar Čehijas valstsvienību, kas pērn izcīnīja bronzu pasaules čempionātā, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 1:3 (1:0, 0:2, 0:1).

"Pirmajā trešdaļā spēlējām labi, bet otrajā īsti nesekojām spēles plānam. Čehijas izlases spēlētāji lieliski norādīja uz mūsu vājajām vietām un uz to, pie kā vēl jāstrādā. Šajās spēlēs mēs padarījām labu darbu un pirmdien ķersimies pie nākamajiem darbiem," izteicās Nolans, kurš piebilda, ka izlases sniegums otrajā mačā viņam vairāk gājis pie sirds. "No šādiem zaudējumiem varam daudz ko mācīties."

"Jaunie spēlētāji ar komandu aizvadīs vēl pāris treniņus, bet pēc tam darbu ar mums neturpinās," pastāstīja Nolans, kurš palika apmierināts ar Jāņa Sprukta pirmo spēli viņa vadībā un Krišjāni Rēdlihu kapteiņa statusā. "Vai viņš būs kapteinis arī pasaules čempionātā, to mēs vēl tikai redzēsim."

Kā ziņots, abas komandas savā starpā tikās arī piektdien, kad Latvija piedzīvoja zaudējumu pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 3:4.

Piektdienas mačā Latvijas izlasei vēl nepalīdzēja uzbrucēji Sprukts un Kaspars Saulietis, kuri tikai ceturtdien aizvadīja pirmo treniņu uz ledus, bet jau uz sestdienas spēli viņi, kā arī aizsargi Rodrigo Laviņš un Mārtiņš Jakovļevs bija vienības ierindā.

Sestdienas spēlei netika pieteikts uzbrucējs Gunārs Skvorcovs, kā arī aizsargi Jānis Andersons un Mārtiņš Porejs.

Jau vēstīts, ka 20. un 21.aprīlī Rīgā viesosies Krievijas izlase, bet vēl EHC turnīrā 11. un 13.aprīlī Latvijas valstsvienība izbraukumā tiksies ar Dāniju.

Pēdējās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta, kas gan netiks aizvadītas EHC ietvaros, 30.aprīlī un 1.maijā "Arēnā Rīga" Latvija spēlēs ar Franciju.

Šogad pasaules čempionāts risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!