Foto: F64

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Teds Nolans pēc zaudējuma pirmajā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta uzsvēra cīņas nozīmīgumu jauno hokejistu izaugsmē, informē Latvijas Hokeja federācija.

Atgādinām, ka trešdien Latvijas hokejisti viesos ar 3:4 zaudēja Čehijai, lai gan spēles gaitā atspēlējās no 0:2 un 2:3.

"Spēle bija laba, it sevišķi laba pieredze jaunajiem spēlētājiem, kuriem nav liela starptautisko spēļu prakse. Sākums mums nebija veiksmīgs, tomēr labi kustējāmies," LHF mājaslapā citēts Nolans. "Man patika, ka puiši cīnījās un spēja divas reizes atspēlēties. Beigās nedaudz pietrūka. Gribu uzteikt Miku Indraši, kurš spēlēja kā centrs un guva divus vārtus. Atkal jauna pieredze, kura ir jānovērtē."

Ceturtdien abas komandas vēlreiz Čehijā aizvadīs otro savstarpējo spēli.

Pēc tam Latvijas izlase atgriezīsies Rīgā, kur turpinās treniņus un gatavosies nākamām pārbaudes spēlēm – 7. un 8.aprīlī "Arēnā Rīga" pret Zviedriju. Pēc tam 19. un 20. aprīlī arī Rīgā Latvijas hokejisti spēlēs ar Baltkrieviju, bet gatavošanos pasaules čempionātam Latvijas hokejisti noslēgs 28.aprīlī ar spēli Francijā.

Pasaules čempionāts šogad atkal risināsies Stokholmā un Helsinkos. Latvijas hokeja izlase spēlēs Helsinku grupā, kurā vēl ir Somija, Krievija, ASV, Vācija, Slovākija, Francija un Austrija. Savu pirmo spēli pasaules čempionātā Latvija aizvadīs Valsts Neatkarības atjaunošanas dienā 4.maijā pret Krieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!