Foto: F64

Krievijas hokeja izlase pasaules čempionāta mačā pret Latviju ir bijusi tik ļoti pārāka, ka cīņas iznākumu neietekmētu ne labs, ne slikts vārtsarga sniegums, uzskata Latvijas valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans.

Kā ziņots, Latvijas valstsvienība pasaules čempionāta pirmajā spēlē sestdien ar rezultātu 0:6 (0:1, 0:3, 0:2) kapitulēja pagājušā gada turnīra spēcīgākajai komandai Krievijai. Divas trešdaļas Latvijas izlases vārtos aizvadīja Māris Jučers, bet trešajā trešdaļā laukumā devās Edgars Masaļskis, kuram šis bija pirmais mačs kopš februāra vidus.

"Ne jau vārtsarga sniegums būtu tas, kas izšķirtu šī mača sniegumu. Krievijas izlase vienkārši ir galvastiesu pārāka," pēc mača izteicās Nolans. "Ieliekot vārtos jauno Kristeru Gudļevski, nebija prognozējams, kas notiktu. Mārim Jučeram tomēr ir laba pieredze Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), viņš ir spēlējis pret daudziem no Krievijas izlases spēlētājiem, tāpēc izlēmām, ka šis varētu būt labākais variants."

Nolans apstiprināja, ka Latvijas izlases vārtus svētdienas spēlē pret ASV valstsvienību sargās Masaļskis.

Vaicāts par to, kas bija cīņas pagrieziena punkts, Nolans atbildēja, ka pretiniekiem bija pārsvars jau kopš valstu himnu atskaņošanas.

"Armanda Bērziņa noraidījums tika piešķirts taisnīgi. Komanda ļoti veiksmīgi aizvadīja lielo mazākumu, taču tad sekoja vēl viens pagrieziena punkts," uzskata treneris. "Ja Bērziņš tiks diskvalificēts, mums līdz Zemgus Girgensona atbraukšanai būs citi iespējamie risinājumi, jo uzbrukumā var spēlēt arī Māris Jass."


Ja Bērziņš svētdien nevarēs piedalīties mačā ar ASV, Latvijas izlases rīcībā paliks tikai 11 uzbrucēji, jo Girgensona došanās laukumā plānota vien trešajā cīņā.

"Jā, vārtus neesam guvuši četrās čempionāta spēlēs pēc kārtas. Tumšā istabā melnu kaķi neatradīsi," izteicās Nolans. "Proti, vārtus bez metienu veikšanas nevar gūt. Mums ir jāmet pa vārtiem, jo piespēles pie vārtiem nenovedīs."

"Par komandas izkrišanu no augstākās divīzijas neesmu satraukts, jo šī bija tikai pirmā spēle. Nedomāju, ka virknējumos tiks veiktas izmaiņas, jo pēc spēles pret tik spēcīgu pretinieku pārlieku aizrauties ar secinājumiem nedrīkst. Svētdien mūs gaida vēl viens spēcīgs pretinieks, pret kuru mums jācenšas demonstrēt savu labāko sniegumu," pauda treneris.

Turpmākajos mačos turnīrā Latvija svētdien spēkosies ar ASV, otrdien sacentīsies ar Austrijas izlasi, ceturtdien, 9.maijā, tiksies ar pagājušā gada pasaules vicečempioni Slovākiju, vēl pēc divām dienām to sagaidīs mačs ar Vāciju, bet pēdējās divas spēles 13. un 14.maijā būs ar Franciju un Somiju.

Pasaules čempionāts hokejā no 3. līdz 19.maijam norisinās Stokholmā un Helsinkos. Katrā pilsētā spēlē astoņas vienas apakšgrupas komandas.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!