Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pasaules hokeja čempionātā Kopenhāgenas spēlē otrdien, 8. maijā, daudziem noraidījumiem un dažādiem notikumiem bagātā cīņā Čehijas valstsvienība pēcspēles metienu sērijā ar 5:4 pieveica Šveici.

Šveicei tas bija pirmais zaudējums trīs spēlēs, bet čehi trīs cīņās guva otro uzvaru, bet neviens panākums nav izcīnīts pamatlaikā.

Komandas jau ar pirmajām minūtēm spēlēja ļoti pavirši, bieži izpelnoties noraidījumus. Tiesneši abām komandām kopā piešķīra 44 soda minūtes (11 noraidījumi čehiem, deviņi – šveiciešiem), bet neviens no tiem nebija īsti apšaubāms, un arī hokejisti īsti neprotestēja pret saņemtajiem sodiem.

Čehijas izlase spēles gaitā bija iedzinējos ar 1:3 un 2:4, bet atspēlējās un beigās guva uzvaru. Pirmajā periodā uz Nino Nīderreitera gūtajiem vārtiem ar precīzu metienu atbildēja Dominiks Kubaļiks. Otrā perioda sākumā Gregorijs Hofmans un SImons Mozers panāca 3:1, bet Mihals Moravčiks ātri vienus vārtus atguva. Nīderreiters pēc brīža atjaunoja divu vārtu pārsvaru Šveicei, pēc 22 sekundēm Dmitrijs Jaškins atkal samazināja rezultāta starpību, bet piecas minūtes pirms otra pārtraukuma Mihal Ržepiks izlīdzināja rezultātu.

Pēdējā trešdaļā komandas vairāk ievēroja disciplīnu, bet pamatlaika beigās tieši noraidījumi varēja izšķirt mača uzvarētāja likteni. Šveice un Čehija pamatlaika izskaņā savas iespējas neizmantoja, bet pagarinājumā čehiem bija divu minūšu vairākums, kas arī netika izmantots. Pēcspēles metienos izpildītāji nebija diez ko rezultatīvi, un visu izšķīra viens precīzs raidījums – pēdējā mēģinājumā precīzs bija Ržepiks, atnesot čehiem uzvaru.

Pasaules čempionāta turpinājumā Šveice jau trešdienas pievakarē tiksies ar Baltkrieviju, bet čehus 10. maijā sagaida cīņa pret spēcīgo Krievijas komandu.

$duelID=937;$eventID=19;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!