Itālijas hokeja izlase sestdien, 18. maijā, beidzot guva savus pirmos vārtus 2019. gada pasaules čempionātā, bet Bratislavas grupā ar 1:7 zaudēja Norvēģijai.

Norvēģija līdz ar šo uzvaru saglabā vietu augstākajā divīzijā, bet Itālijai "būt vai nebūt" spēle būs pirmdien, 20. maijā, pret Austriju.

Nervozā cīņā pirmajā periodā Aleksandrs Raihenbergs guva pirmos vārtus, bet otrajā periodā komandas iztika bez goliem. Pēdējās trešdaļas sākumā Matiass Treteness panāca 2:0, bet pēc 16 sekundēm burtiski "eksplodēja" Bratislavas arēna, jo Itālijas hokeja izlase guva savus pirmos vārtus čempionātā – pēc uzmetiena vārtu virzienā ripa no Andželo Mičela kājas pēc noteikumiem ielidoja vārtos.

Tomēr Itālijas cerības ātri vien tika sagrautas – Norvēģija pēc Mihaela Hāgas un Tobiasa Lindstrēma gūtajiem vārtiem panāca 4:1. Pēc brīža Sondre Oldens palielināja norvēģu pārsvau līdz 5:1, bet Martins Rojmarks un Stefans Espelands nodrošināja Norvēģijai graujošu uzvaru 7:1.

Norvēģijai tagad turnīrā atlikusi vien viena spēle – 21. maijā pret Latviju. Tas izšķirs Norvēģijas vietu tikai kopvērtējumā, jo komanda nevar iekļūt ceturtdaļfinālā un nevar vairs arī izkrist no elites.

$duelID=1261;$eventID=23;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!