Foto: AFP/Scanpix
Norvēģijas hokeja izlase svētdien pasaules čempionātā Stokholmas grupā guva negaidīti pārliecinošu uzvar 12:4 pār Vāciju, tādējādi sperot platu soli pretī iekļūšanai ceturtdaļfinālā.

Vācijas apkaunojošais zaudējums mazina arī Latvijas cerības iekļūt ceturtdaļfinālā, jo Latvijai, lai iekļūtu labāko astotniekā, nepietiek ar uzvarām pār Dāniju un Zviedriju, bet arī jācer uz norvēģu neveiksmi pēdējā spēlē pret Dāniju.

Svētdienas spēlē Norvēģija pretiniekus "nokdaunā" noguldīja jau pašā sākumā, kad piecu minūšu laikā guva trīs vārtus. Tomēr neviens tad nespēja paredzēt, ka Vācijas neveiksmes tikai ar to sākās – pēc otrā perioda Vācija zaudēja jau ar 1:9, bet visā mačā piedzīvoja vienu no savām lielākajām neveiksmēm vēsturē.

Norvēģiem trīs vārtus guva Patriks Tūresens, kurš izcēlās arī ar trīs rezultatīvām piespēlēm, bet kopumā norvēģiem vārtus guva astoņi spēlētāji.


Portāls "Delfi" arī šogad līdzjutējiem piedāvā izvēlēties savu spēles zvaigzni. Pēc katras pasaules čempionāta spēles nobalso par savu mača favorītu!!!

$t1='vacija'; $t2='norvegija'; include("/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2012/delfistar/bestplayer5.inc");?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!