Foto: AP/Scanpix/LETA
Kanādas hokeja izlasi Rīgā gaidāmajā pasaules čempionātā (PČ) vadīs pieredzējušais speciālists Žerārs Galāns, ziņo Kanādas Hokeja federācija.

Galānam talkā nāks asistenti Maiks Kellijs un Andrē Turnijs.

Trenerus darbam maija un jūnija mijā gaidāmajā pasaules čempionātā izvēlējas Kanādas hokeja izlases menedžments, ko veido ģenerālmenedžeris Roberto Luongo, viņa padotais Šeins Douns un Kanādas izlašu vecākais viceprezidents Skots Selmonds.

"Mums ir paveicies, ka komandu, kas pasaules čempionāta spēles aizvadīs Latvijā, varam uzticēt šiem trim džentlmeņiem," teica Kanādas hokeja federācijas izpilddirektors Toms Renijs. "Žerārs un Maiks kopā ir strādājuši gan Nacionālajā hokeja līgā, gan junioru līgās, tāpēc viņi zina, ko nozīmē izcīnīt uzvaras."

"Andrē viņus papildina ar savu iespaidīgo rezumē un neseno pieredzi, kas gūta pasaules junioru čempionātā. Esam pārliecināti, ka izvēlējāmies grupu ar cilvēkiem, kas izmantos otra spēcīgās puses, izveidojot čempionu cienīgu komandu," piebilda Renijs.

Galāns par Kanādas izlases galvenā trenera asistentu iepriekš strādājis 2007. un 2017.gada pasaules čempionātos, attiecīgi izcīnot zelta un sudraba godalgas. 2016.gadā viņš par trenera asistentu strādāja arī Ziemeļamerikas izlasē, kas piedalījās Pasaules kausā.

Trenera karjeras laikā Galāns NHL vadījis Kolumbusas "Blue Jackets", Floridas "Panthers" un Vegasas "Golden Knights" komandas. 2017./18.gada sezonā viņš saņēma Džeka Adamsa vārdā nosaukto balvu, ko piešķir līgas labākajam galvenajam trenerim.

Tāpat viņš vairākas sezonas strādājis Ziemeļamerikas junioru vadošajās līgās.

Tikmēr viņa kolēģis Kellijs 2003.gadā bija viens no Kanādas U-18 izlases treneriem, komandai togad izcīnot zeltu. Viņš par trenera asistentu junioru čempionātos kopumā strādājis no 2000. līdz 2002.gadam. "Golden Knights" un "Panthers" komandās viņš bija Galāna asistents.

Arī Kellijs iepriekš strādājis Ziemeļamerikas junioru līgās, bet 2005./06.gada sezonā viņš bija trenera asistents Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubā Manitobas "Moose".

Savukārt Turnijs galvenā trenera amatā kopā ar Kanādas U-20 izlasi šogad izcīnīja sudraba godalgas. Iepriekš viņš trenera asistenta arodā pasaules junioru čempionāta zeltu U-20 konkurencē ieguva 2010., 2011. un 2020.gadā.

NHL viņš par trenera asistentu strādājis Kolorādo "Avalanche" un Otavas "Senators" komandās.

Kanādas izlase pirmo spēli pasaules čempionātā Rīgā 21.maijā aizvadīs ar Latviju. Tāpat kanādieši grupu turnīrā tiksies ar Itāliju, Somiju, Vāciju, Kazahstānu, Norvēģiju un ASV.

Kopš 1931.gada Kanāda pasaules čempionātā izcīnījusi 20 zelta medaļas, 13 gadījumos kaklā kārts sudrabs, bet vēl septiņos - bronza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!