Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) apstiprinājusi iepriekš izskanējušo informāciju, ka tikai Latvijas un Somijas hokeja federācijas pieteikušās uzņemt 2023. gada elites divīzijas čempionātu, ziņots IIHF mājaslapā.

IIHF uzsver, ka Latvijas un Somijas hokeja federācijas vienīgās nosūtījušas pieteikumu kopīgi uzņemt 2023. gada čempionātu. Savukārt Ungārija un Slovēnija savu kandidatūru atsaukusi. Ungārijas Hokeja federācija (MJSZ) paziņojusi IIHF, ka tā nav saņēmusi garantijas no savas valsts valdības, uzsver IIHF.

Čempionāta organizatori tiks nosaukti piektdien, 27. maijā gaidāmajā IIHF ikgadējā kongresā.

Meistarsacīkstēm notiekot Latvijā un Somijā, 2023. gada čempionāts norisinātos no 12. līdz 28. maijam. "Arēna Rīga" uzņemtu vienu apakšgrupu un divas ceturtdaļfināla spēles, bet pārējie turnīra mači notiktu "Nokia Arena" hallē Tamperē, kas tādējādi uzņemtu galvenās čempionāta spēles.

Jau ziņots, ka Kanādas kabeļtelevīzijas TSN apskatnieks Gords Millers pirmdien ziņoja, ka Ungārija un Slovēnija atsaukusi piedāvājumu rīkot nākamā gada čempionātu. Ungārijas valdība atsaukusi savu atbalstu, kad parādījās ziņas par to, ka Krievijai un Baltkrievijai tikšot liegta dalība čempionātā.

Slovēnija šogad triumfēja pirmās divīzijas A grupas turnīrā, bet otro vietu ieņēma Ungārija, abām valstīm publiski piesakot gatavību nākamgad organizēt turnīru Ļubļanā un Budapeštā.

Jau ziņots, ka IIHF padome aprīlī atņēma Krievijai tiesības rīkot 2023. gada pasaules hokeja čempionātu Sanktpēterburgā. Tiesa, paziņojumā kā iemesls nebija pieminēts Krievijas iebrukums Ukrainā vai vispār šāda kara norise.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!