Foto: F64

Leģendārais latviešu hokeja aizsargs Sandis Ozoliņš nepiedalīsies maijā gaidāmajā pasaules čempionātā hokejā Latvijas izlases sastāvā, spēlētājs atklājis intervijā portālam "Sporta Avīze+".

Kā zināms, Ozoliņš februāra sākumā atgriezās Latvijas izlasē pēc gandrīz septiņu gadu pārtraukuma, palīdzot valstsvienībai izcīnīt vienīgo ceļazīmi uz 2014.gada Soču ziemas olimpiskajām spēlēm.

Intervijā portālam "Sporta Avīze+" aizsargs paudis, ka viņa nopelnus olimpiskās ceļazīmes izcīnīšanā nevajag pārvērtēt, bet pasaules čempionātā viņš startēt negrasās.


"Man vispār nepatīk, ka mans nopelns ceļazīmes izcīnīšanā uz Olimpiādi tiek pārvērtēts. Mēs bijām komanda, vienots veselums. Uzvarēt turnīrā mums palīdzēja komandas briedums. Ne mūsu kā atsevišķu spēlētāju, bet tieši komandas kopējais briedums," sacījis Ozoliņš. "Ja runājam par pasaules čempionātu, tad tajā viennozīmīgi nespēlēšu. 40 gadu vecumā nebūtu loģiski spert šādu soli. Čempionāti ir domāti, lai jaunie spēlētāji gūtu pieredzi."

Vaicāts par savu lomu komandā un kapteiņa pienākumiem, aizsargs pastāstīja, ka vienības kapteiņa uzdevums nav spēlētājus "sapurināt" vai savākt.

"Man vispār nepatīk šis termins - "sapurināt". Tas ir tikpat bezjēdzīgs kā izteiciens "mēs skaisti zaudējām". Kapteinim un trenerim galvenais ir atgādināt katras spēles uzdevumus un taktiskos risinājumus. Rezumējot, ka galvenais ir atgādināt, nevis "sapurināt"," savu viedokli paudis Ozoliņš.

Jau ziņots, ka Latvijas hokeja valstsvienība Soču olimpisko spēļu izšķirošā kvalifikācijas turnīra noslēdzošajā, trešajā, mačā 10.februārī ar rezultātu 2:3 pagarinājumā piekāpās Francijai, bet ar to bija pietiekami, lai kvalificētos savai ceturtajai Olimpiādei pēc kārtas.

Gaidāmajās Soču olimpiskajās spēlēs Latvijas izlase spēlēs C grupā ar Čehiju, Zviedriju un Šveici. B grupā sacentīsies Somija, Kanāda, Norvēģija un Austrija, bet A grupā Krievijai, Slovākijai un ASV pievienojusies Slovēnija.

Soču olimpiskajās spēlēs katras grupas divas labākās vienības un divas labākās trešo vietu ieguvējas kvalificēsies ceturtdaļfinālam.

Latvijas hokeja izlase līdz šim piedalījusies četrās olimpiskajās spēlēs - 1936., 2002., 2006. un 2010.gadā. Pirmskara Olimpiādē Latvijas hokejisti izcīnīja 13.vietu, 2002.gadā Latvijas izlase izcīnīja devīto vietu, bet pēdējās divās reizēs tā palikusi pēdējā, 12.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!