Foto: F64

No Latvijas hokeja izlases kandidātu saraksta pēc otrdien aizvadītā treniņa atskaitīts uzbrucējs Ēriks Ozollapa, sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs.

25 gadus vecais Ozollapa šo sezonu aizvadīja Vācijas trešās līgas čempionātā, bet izlasei viņš pievienojās piektdien, kad aizvadīja treniņu izlases tālāko rezervistu sastāvā. Kaut sākotnēji bija plānots, ka 13 tālākie rezervisti aizvadīs tikai vienu treniņu, viņam, kā arī Tomam Hartmanim un Ralfam Freibergam sastāvā izdevās noturēties uz nedaudz ilgāku laiku.

Paredzams, ka uzbrucējs Hartmanis varētu piedalīties kādā no šīs nedēļas otrajā pusē plānotajām pārbaudes spēlēm ar Baltkrieviju, bet Freibergs sastāvā varētu noturēties vēl ilgāk, jo pašlaik izlases rīcībā, ieskaitot viņu, ir vien astoņi aizsargi.

Tikmēr līdz šim pilnvērtīgāko treniņu ar Latvijas izlasi otrdien aizvadījis vārtsargs Edgars Masaļskis, kurš turpina atlabt no operācijas. Šis treniņš vēl nebija uz visiem 100%, bet pats Masaļskis atzinis, ka svarīgi būs rīt no rīta paskatīties, kā uz slodzi reaģējusi operētā vieta.

Iepriekš pats Masaļskis savas iespējas piedalīties čempionātā vērtēja kā 50 pret 50.

Kā ziņots, otrdienas treniņā uz ledus nokomplektēti darbojās pirmie divi uzbrucēju virknējumi. Ja izlases rindās nenotiks pēkšņas izmaiņas un hokejistu sadarbība apmierinās izlases galveno treneri Tedu Nolanu, sagaidāms, ka šādi virknējumi būs redzami arī pasaules čempionātā.

Treniņos pirmajā maiņā tiek iespēlēti Miks Indrašis, Jānis Sprukts un Lauris Dārziņš, bet otrajā maiņā kopā slido Gints Meija, Juris Štāls un Mārtiņš Cipulis.

Tikmēr trešajā maiņā otrdien kopīgi trenējas Ronalds Ķēniņš, Roberts Jekimovs, Andris Džeriņš, Armands Bērziņš un Ozollapa, bet ceturtajā - Koba Jass, Vitālijs Pavlovs, Aleksejs Širokovs, Kaspars Saulietis, Māris Bičevskis un Hartmanis.

Tāpat otrdienas treniņā piedalās aizsargi Kristaps Sotnieks, Georgijs Pujacs, Māris Jass, Oskars Cibuļskis, Mārtiņš Porejs, Agris Saviels, Jānis Andersons un Freibergs, kā arī vārtsargi Masaļskis, Māris Jučers, Jānis Kalniņš un Kristers Gudļevskis.

Kā ziņots, no pirmdienas ar izlasi vairs darbu neturpināja vārtsargs Ervīns Muštukovs, uzbrucēji Elvijs Biezais, Juris Upītis un Lauris Bajaruns, kā arī aizsargs Mārtiņš Jakovļevs.

Traumu dēļ Latvijas izlases rindās čempionātā nespēlēs uzbrucējs Miķelis Rēdlihs un aizsargs Oskars Bārtulis, bet personīgi apstākļi ir aizsargam Arvīdam Reķim. Tāpat, visdrīzāk, savainojumus nepaspēs izārstēt aizsargs Jēkabs Rēdlihs un uzbrucējs Roberts Bukarts. Pilnīgas skaidrības nav arī par pašlaik savainotā uzbrucēja Mārtiņa Karsuma iespējām atlabt no pārciestās operācijas, bet ar lielu varbūtību paredzams, ka viņš izlasē nespēlēs. Lielu vēlēšanos atgriezties izlasē iepriekš izrādīja nesen operētais aizsargs Guntis Galviņš.

Latvijas izlase līdzšinējās četrās pārbaudes spēlēs piedzīvojusi tikai zaudējumus - ar 3:4 un 0:1 viesos atzīts Čehijas izlases pārākums, bet savā laukumā ar 1:2 un 0:6 zaudēts Zviedrijai.

Arī nākamās divas spēles Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra gaitā Latvija aizvadīs "Arēnā Rīga" - 19. un 20.aprīlī pret Baltkrieviju. Savukārt pēdējā pārbaudes spēlē pirms čempionāta Latvijas izlase 28.aprīlī izbraukumā tiksies ar Franciju.

Pasaules čempionāts no 3. līdz 19.maijam otro gadu pēc kārtas tiks aizvadīts Helsinkos un Stokholmā.

Latvijas valstsvienība spēlēs Helsinku apakšgrupā. Pirmajā mačā tā 4.maijā atkal sacentīsies ar pagājušā gada čempionvienību Krieviju, bet vēlāk tiksies arī ar mājiniekiem somiem, pagājušā gada pasaules čempionāta sudraba medaļniekiem slovākiem, Vāciju, Franciju, Austriju un ASV.

Četras labākās apakšgrupas komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!