Foto: LETA

Pagaidām nav zināms, vai Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā Dānijā pievienosies uzbrucējs Teodors Bļugers, portālu "Delfi" informēja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Edgars Gaross.

Gaross solīja, ka informācija par hokejista plāniem kļūs zināma vēlāk. Savukārt LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols aģentūrai LETA atklāja, ka precīzāka informācija būs vēlā otrdienas pēcpusdienā.

"Šobrīd vēl neesam sazinājušies ar Bļugeru, bet darīsim to, kad Ziemeļamerikā būs rīts, līdz ar to pagaidām vēl nevaru pateikt, kad viņš varētu pievienoties," teica Koziols.

Lai arī Bļugers sezonu Amerikas hokeja līgā (AHL) noslēdza 26. aprīlī, kad viņa pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" izstājās no Kaldera kausa, tomēr latviešu hokejistu vēl neatbrīvoja uz izlasi. Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Pitsburgas "Penguins" turpināja cīņu Stenlija kausa izcīņā, un Bļugeru paturēja savā rīcībā, lai viņš traumu gadījumā varētu ieņemt vietu komandā.

Pirmdien "Penguins" vienība izstājās no Stenlija kausa izcīņas, otrajā kārtā ar 2-4 piekāpjoties Vašingtonas "Capitals" vienībai. Līdz ar to Bļugera klubu sezona ir noslēgusies, taču vēl jāsazinās ar pašu hokejistu.

Paziņojot sastāvu pasaules čempionātam, Bobs Hārtlijs atklāja, ka viņš gaidīs Bļugeru izlasē un atstās viņam vietu sastāvā.

Bļugers AHL regulārajā čempionātā viņam 70 mačos bija 21 gūti vārti, 24 rezultatīvas piespēles un pozitīvs lietderības koeficients +16. Savukārt Kaldera kausa izcīņas trīs spēlēs viņš tika pie divām rezultatīvām piespēlēm un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!