Foto: F64
Ķelnē un Parīzē notiekošajā pasaules hokeja čempionātā šodien Latvijas izlasei ir brīvdiena, bet astoņas citas komandas sāks grupu sacensību piektās kārtas izspēli.

Plkst.17.15 A apakšgrupā Ķelnē Zviedrija, kura ceturtdien pusstundu pirms pusnakts noslēdza maču ar Latviju, spēkosies pret Itāliju, bet B apakšgrupā Parīzē Čehija duelēsies ar Slovēniju. Savukārt plkst.21.15 A apakšgrupā mājiniece Vācija spēkosies ar Dāniju, bet B apakšgrupas saimniece Francija tajā pašā laikā tiksies ar Baltkrieviju. Portāls "Delfi" piedāvās visu spēļu teksta tiešraidi.

2017. GADA PASAULES ČEMPIONĀTA VISU SPĒĻU GRAFIKS UN REZULTĀTI

A apakšgrupas kopvērtējumā pirmo vietu ar 11 punktiem četrās spēlēs ieņem Krievija, kurai ar deviņiem punktiem seko Latvija un ASV. Ceturtā ar septiņiem punktiem ir Zviedrija, kam ar pieciem punktiem seko Vācija, bet četri punkti ir Slovākijai. Tikmēr uzreiz aiz pirmā sešinieka Dānijai ir divi punkti, bet Itālijai - viens.

Tikmēr B apakšgrupas kopvērtējumā pasaules čempionei Kanādai ir 12 punkti četros mačos, bet deviņi punkti ir Šveicei. Tālāk ar septiņiem punktiem seko trīs komandas - Somija, Čehija un Norvēģija. Pieci punkti ir Francijai, kamēr tālāk ar vienu punktu seko Slovēnija, bet Baltkrievija visos četros mačos cietusi zaudējumus pamatlaikā un pie punktiem nav tikusi.

Zviedri četrās spēlēs izcīnījuši divas uzvaras pamatlaikā un cietuši pa zaudējumam pagarinājumā un 60 minūtēs. Tikmēr itāļi savu vienīgo punktu guvuši pret slovākiem, kuriem piekāpās tikai pagarinājumā.

Zviedrijas izlasei tuvākajās dienās pievienosies Ņujorkas "Rangers" vārtsargs Henriks Lundkvists, kurš otrdien noslēdza sezonu Nacionālajā hokeja līgā. Viņa mērķis ir kopā ar brāli Jūelu Lundkvistu kļūt par pasaules čempioniem.

Tikmēr vācieši gaida savas zvaigznes Leona Draizaitla un vārtsarga Filipa Grūbauera pievienošanos, tomēr tas varētu notikt uz apakšgrupu turnīra noslēdzošo fāzi, kad komandai gaidāma arī cīņa pret Latviju. Viņu pretinieki dāņi ceturtdien parādīja sīkstu pretestību Krievijai, kurai zaudēja ar 0:3, taču visi trīs vārti tika ielaisti otrā periodā beigās 70 sekunžu laikā.

Savukārt B apakšgrupā čehi guvuši tikai vienu uzvaru pamatlaikā, taču pa uzvarai izcīnīta pēcspēles metienu sērijā un pagarinājumā. Tikmēr slovēņi savu vienīgo punktu guvuši pirmajā kārtā pret Šveici, ciešot zaudējumu pagarinājumā. Čehiem šī cīņa ir svarīga par vietu kopvērtējuma tabulas pirmajā četriniekā, jo no trešās līdz piektajai vietai ir trīs izlases ar septiņiem punktiem, turklāt turpat ar pieciem punktiem seko sīktā Francija.

Francūži šajā čempionātā sensacionāli ar 5:1 sagrāva Somiju, turklāt ceturtdien tikai kuriozi vārti lika ciest zaudējumu 2:3 Kanādai.

Kā vēstīts, Latvijas hokeja izlase šo turnīru iesāka kā nevienu citu pasaules čempionātu - trīs uzvaras pirmajās trijās spēlēs. Vispirms ar 3:0 pārspēta Dānija, pēcāk ar 3:1 pieveikta arī Slovākija, otrdien grūtā cīņā ar 2:1 uzvarēta arī A apakšgrupas vājākā komanda Itālija, taču ceturtdien ciests zaudējums 0:2 Zviedrijai.

Tiesa, Latvijai turnīra ievadā bijis parocīgs spēļu kalendārs, bet turpinājumā jātiekas jau ar spēcīgākām komandām - bez ceturtdienas mača ar Zviedriju sestdien gaidāma tikšanās ar ASV, kamēr pēcāk sekos dueļi arī pret Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Krieviju, kā arī mājinieci Vāciju.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 16.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!