Foto: AFP/Scanpix/LETA
"Pasaules hokeja čempionātu parasti vēro pusotrs miljards pasaules iedzīvotāju. Šī te līkne bijusi augšupejoša. Šis manis minētais cilvēku skaits vismaz 15 minūtes bez apstājas skatījušies hokeju. Tas ir milzīgs skaits. Es pat nevaru iedomāties, cik Latvijas valstij vajadzētu iztērēt naudu, lai sasniegtu tādu auditoriju tik koncentrētā veidā," konferencē ""Pasaules hokejs Latvijā" stāstīja Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Pirms pasaules hokeja čempionāta organizatori un valsts amatpersonas nāca klajā ar skaļiem paziņojumiem, sakot, ka turnīram sekos līdzi vairāk nekā miljards skatītāju. Tomēr vai nu tā ir manipulācija ar datiem, kļūda vai vienkārši melošana, jo grūti iedomāties, ka teju katrs astotais cilvēks uz pasaules seko līdzi pasaules čempionātam, ņemot vērā, ka šis sporta veids nav tik pazīstams Āzijā, Tuvajos Austrumos un Dienvidamerikā. Pasaules čempionāts neizraisa tik lielu ažiotāžu ārpus Eiropas valstīm. Visticamāk, šis Koziola nosauktais rādītājs iegūts, saskaitot kopā televīzijas auditoriju un video skatījumus dažādos sociālajos tīklos.

Tāpēc portāls "Delfi" sazinājās ar žurnālistiem Ziemeļamerikā, kur hokejs tomēr ir daudz populārāks, jo tur ir pasaules spēcīgākais klubu čempionāts – Nacionālā hokeja līga (NHL).

"Ņemot vērā, ka šobrīd notiek NHL Stenlija kausa izcīņa, vairumam hokeja līdzjutēju ASV pasaules čempionāts neraisa lielu interesi. Es kā Kolumbusas "Blue Jackets" žurnālists esmu ieinteresēts tajā, kā veicas šī kluba spēlētājiem. Es pievērsīšu uzmanību tam un izcelšu mūsu spēlētājus. Taču es nevaru teikt, ka šeit pasaules čempionāts būtu svarīgs," sacīja "Blue Jackets" apskatnieks Džefs Svoboda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!