Foto: Reuters/Scanpix
Šāgada pasaules hokeja čempionāta A grupas pastarīte Slovākija trešdien pārliecinoši, ar 5:2 (2:2, 1:0, 2:0) pārspēja Norvēģiju un izcīnīja savu pirmo uzvaru pēc trim zaudējumiem.

Līdz pirmās trešdaļas vidum komandas pa abām bija guvušas četrus vārtus, un divas reizes pirmie vadībā bija izvirzījušies slovāki - vispirms Tomašs Tatars atklāja spēles rezultātu, vēlāk Jurajs Mikušs vēlreiz izvirzīja vadībā savas valsts komandu. Norvēģiem vārtus pirmajā periodā guva Aleksandrs Bonsaksens un Mortens Asks.

Otrajā trešdaļā komandas apmainījās noraidījumiem, demonstrējot ātru, plašu un dinamisku hokeju. Vienīgos vārtus 18 sekundes pirms perioda beigu signāla guva Ladislavs Naģs, atkal izvirzot vadībā slovākus, un tieši viņš panāca jau divu vārtu pārsvaru trešajā periodā - 4:2.

Potenciālos norvēģu centienus mainīt spēles gaitu apslāpēja pēc 46 sekundēm slovāku gūtie piektie vārti, kuru autors bija Mihals Miklīks. Atlikušajā spēles laikā Slovākijas izlase kontrolēja spēles gaitu un pretinieku, neļaujot atgūt nevienus vārtus.

Pēc trešdienas spēlēm uz pēdējo vietu A grupas kopvērtējumā ir noslīdējusi Itālija, kura piekāpās Čehijai, kamēr Slovākija, pateicoties uzvarai pār Norvēģiju, ir ieguvusi jau četrus punktus un apsteigusi arī Dāniju, kurai ceturtā grupas spēle gan vēl tikai priekšā.

$d_id=58; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2014star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!