Trešo uzvaru trīs spēlēs 2022. gada pasaules čempionātā pirmdien, 16. maijā, izcīnīja pašreizējā titula īpašniece Kanādas hokeja izlase, kas Helsinkos ar 5:1 (1:1, 2:1, 2:0) pieveica Slovākijas valstsvienību.

Lai gan slovākiem tas bija otrais zaudējums trīs spēlēs, viņu situācija Helsinku grupā pagaidām nav apgrūtināta un Pekinas olimpisko spēļu bronzas medaļniece saglabā reālas iespējas pacīnīties par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Abas komandas mačā vairāk domāja par uzbrukumu, nekā savu vārtu drošību. Kanāda mačā izdarīja 44 metienus, bet slovāki – 35.

Spēles 11. minūtē Adams Laurijs guva kanādiešiem pirmos vārtus, bet jau pēc divām minūtēm slovāki panāca līdzsvaru – vārtus guva Samuels Takačs. Kanādas izlase pamatus uzvarai ielika otrajā puslaikā, kad Pjērs-Luks Dibuā ar diviem vārtiem panāca 3:1. Pēdējā trešdaļā ar precīziem metieniem vēl izcēlās Kols Silindžers un Morgans Gīkijs panāca 5:1, nodrošinot hokeja dzimtenes pārstāvjiem komfortablu uzvaru.

Kanādas izlasei Helsinku grupā nākamā spēle pēc divām brīvām dienām būs pret Kazahstānu, bet turpinājumā vēl jācīnās pret Šveici, Dāniju un Franciju. Savukārt slovākiem pēc vienas brīvdienas 18. maijā jāspēlē pret Šveici, bet turpinājumā cīņā par vietu ceturtdaļfinālā būs jāspēlē pret Kazahstānu, Itāliju un Dāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!