Foto: AP/Scanpix/LETA
Dānijas hokeja izlases sastāvu papildinājis Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" uzbrucējs Olivers Bjorkstrands, vēsta Dānijas Hokeja federācija.

Aizvadītajā sezonā viņš aizvadīja visas 82 NHL regulārā čempionāta spēles, kurās guva 11 vārtus un izdarīja 29 rezultatīvas piespēles, bet Stenlija kausā sešās spēlēs viņa kontā vārti un divas piespēles.

Tāpat Dānijas izlasē būs Franss Nīlsens, kurš aizvadītajā sezonā Detroitas "Red Wings" rindās guva 16 vārtus un atdeva 17 piespēles 79 spēlēs, un Toronto "Maple Leafs" vārtsargs Fredriks Andersens. Andersens " Maple Leafs" sastāvā 66 spēlēs vidēji ielaida 2,81 vārtus un atvairīja 91,8 procentus metienu.

Vēl pastāv iespēja, ka pēc izstāšanas no Stenlija kausa izcīņas Dānijai varētu pievienoties arī Vašingtonas "Capitals" uzbrucējs Larss Ellers un Nikolajs Ēlerss no Vinipegas "Jets".

Dānijas izlase otrdien aizvadīja pēdējo pārbaudes spēli pirms pasaules čempionāta, ar rezultātu 2:3 zaudējot ASV valstsvienībai.

Dānijas izlase ir Latvijas valstsvienības pretiniece pasaules čempionātā, un abas komandas 15. maijā noslēgs grupu turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!