Foto: RIA Novosti/Scanpix
Čehijā notiekošajā pasaules čempionātā hokejā ceturtdien, 7. maijā, risinās vēl četri mači, bet Latvijas izlasei pēc uzvaras pār Šveici ceturtdien mači nav.

A apakšgrupas ietvaros šodien vispirms plkst.17.15 mājiniece Čehija tiksies ar Franciju, bet vēlāk plkst.21.15 Zviedrija spēkosies ar Vāciju. Abas šīs apakšgrupas cīņas tiešraidē pārraidīs televīzijas kanāls "Viasat Sport Baltic".

Šīs apakšgrupas galvgalī ar maksimāli iespējamajiem 12 punktiem četrās spēlēs atrodas Kanāda, bet pa astoņiem punktiem ir Zviedrijai un Šveicei. Četrus punktus izcīnījusi Čehija, bet tai ar trim punktiem seko Vācija un Francija. Tikmēr septīto un astoto vietu apakšgrupā ieņem attiecīgi Austrija un Latvija, kam pa diviem punktiem.

Savukārt B apakšgrupā šodien plkst.17.15 līdz šim bez zaudējumiem spēlējošā ASV tiksies ar Baltkrieviju, bet plkst.21.15 Somija tiksies ar Slovēniju, kas šajā turnīrā vēl nav spējusi tikt pie punktiem. Abus šīs apakšgrupas mačus tiešraidē pārraidīs televīzijas kanāls TV6.

B apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar deviņiem punktiem trīs spēlēs ir ASV, bet tikpat punktus četrās cīņās iekrājusi Krievija. Tikmēr pa septiņiem punktiem ir Baltkrievijai un Slovākijai, bet seši punkti un piektā vieta pagaidām ir Somijai. Pie trim punktiem tikusi Norvēģija, kamēr viens punkts ir Dānijai, bet Slovēnija triju maču laikā punktus tā arī nav izcīnījusi.

Pasaules čempionātā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgst no 1. līdz 12.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju. Viņu vietā nākamajā gadā nāks Kazahstāna un Ungārija, kas augstākajā divīzijā atgriezīsies pēc septiņu gadu pārtraukuma.

Latvijas izlase pasaules čempionātā spēlē Prāgā, kur tiks aizvadītas arī izšķirošās cīņas, bet otra apakšgrupa spēkojas Ostravā.

Pasaules čempionāts pēc 11 gadu pārtraukuma atgriezies Čehijā. 2004.gadā turnīrā, kas arī norisinājās Prāgā un Ostravā, triumfēja Kanādas hokejisti, kuri finālmačā ar 5:3 pārspēja zviedrus.

Latvijas valstsvienība spēcīgāko izlašu sabiedrībā startē jau 19.gadu pēc kārtas.

Kā zināms, jau pēc šī gada pasaules čempionāta kļūs zināmas astoņas komandas, kas kvalificēsies Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Tā kā Latvija pašlaik pasaules rangā ieņem devīto vietu, lai izvairītos no olimpiskās atlases, nepieciešams meistarsacīkstēs būt četras vietas augstāk par Slovākiju vai piecas vietas virs Šveices.

Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangā pašlaik pirmās astoņas vietas ieņem Zviedrija, Somija, Krievija, Kanāda, ASV, Čehija, Šveice un Slovākija, bet Latvija atrodas devītajā pozīcijā. Savukārt uzreiz aiz Latvijas seko Norvēģija, Baltkrievija un Francija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!