Foto: F64

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs trešdien, 4. maijā, paziņoja valstsvienības galīgo sastāvu dalībai 2016. gada pasaules čempionātā, kas Krievijā sāksies 6. maijā.

Piektdien par atskaitīšanu no izlases paziņoja uzbrucējs Kaspars Saulietis, ko tagad apstiprinājis arī Beresņevs. Kopā ar Saulieti kā pēdēji no kandidātiem atskaitīti aizsargi Kristiāns Rubīns, Renārs Demiters un Kristaps Zīle, kā arī uzbrucēji Artūrs Ozoliņš un Nikolajs Jeļisejevs.

Latvijas hokeja izlase uz pasaules čempionātu dodas ar četriem debitantiem: vārtsargu Elvi Merzļikinu, aizsargu Edgaru Siksnu un uzbrucējiem Edgaru Kuldu un Māri Bičevski.

LHF valde 2. maija valdes sēdē kā valstsvienības uzdevumu, gaidāmajā pasaules čempionātā, noteica iekļūšanu labāko desmit komandu pulkā.

2016. gada pasaules hokeja čempionāts Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā sāksies jau piektdien, 6. maijā. Latvijas izlase spēlēs Maskavas grupā, un 6. maijā pirmajā mačā tiksies ar Zviedriju. Vēl priekšsacīkstēs Latvijas hokejistus gaida cīņas ar Čehiju, Krieviju, Šveici, Dāniju, Kazahstānu un Norvēģiju.

Pasaules hokeja čempionāta spēļu kalendāru un visu jaunāko informāciju par gaidāmo turnīru var uzzināt portāla "Delfi" speciālajā sacensību sadaļā "Hokejs 2016".

Latvijas izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā

Vārtsargi: Edgars Masaļskis, Elvis Merzļikins, Jānis Kalniņš;
Aizsargi: Jānis Andersons, Edgars Siksna, Ralfs Freibergs, Kristaps Sotnieks, Guntis Galviņš, Oskars Cibuļskis, Maksims Širokovs, Aleksandrs Jerofejevs;
Uzbrucēji: Kaspars Daugaviņš, Rodrigo Ābols, Vitālijs Pavlovs, Miķelis Rēdlihs, Andris Džeriņš, Zemgus Girgensons, Edgars Kulda, Roberts Bukarts, Gunārs Skvorcovs, Aleksejs Širokovs, Gints Meija, Māris Bičevskis, Miks Indrašis, Ronalds Ķēniņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!